AsayişGündemManşet

SON KURBAN LİSE ÖĞRENCİSİ ASLI OLDU

Bodrum-kazaİlçede sabah saatlerinde yaşanan trafik kazası vatandaşları çileden çıkardı. Daha öncede ölümlü kazaların yaşandığı bölgede son kurban lise öğrencisi genç kız oldu.

Bodrum-Turgutreis Karayolu İslamhaneleri Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında okula gitmek için yola çıkan Aslı Değirmen isimli öğrenci hayatını kaybetti.

Daha öncede ölümlü kazaların meydana geldiği bölgede vatandaşlar Turgutreis – Bodrum yolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın da olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

İslamhaneleri mevkiinde, 34 PR 1082 plakalı otomobil sürücüsü, servise binmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki Aslı Değirmen isimli lise öğrencisine çarptı. Kazada ağır yaralanan Aslı Değirmen, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazaya karışan sürücü olay yerine gelen vatandaşlar tarafından tepki görünce bölgeden ayrılarak jandarmaya teslim oldu.

Kazanın ardından lise öğrencisinin ailesi ile mahalle sakinleri, aynı bölgede çok sayıda kaza yaşandığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürerek karayolunu trafiğe kapatırken, Bodrum-Turgutreis yolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Turgutreis-Bodrum yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, kaymakamın olay yerine gelmesini istedi. Bölgeye gelen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, öfkeli vatandaşları sakinleştirmek için bir süre vatandaşlarla konuşurken, Kaymakam Gödekmerdan’ın Karayolları yetkililerini araması ve yolda gerekli tedbirlerin alınacağı sözünü vermesinin ardından yol trafiğe açıldı. Bazı vatandaşların buna rağmen yolu trafiğe açmak istememesi üzerine jandarma ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve ekiplerin acile gereken tedbiri alacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Ekipleri bekliyoruz şuanda gelecekler. Hemen ne gerekiyorsa buraya yani üst geçitse üst geçit trafik ışığı ise trafik ışığı yada kavşaksa kavşak buraya bir çözüm bulacaklar. Bölge müdürümüz hemen İzmir’den talimatı verdi Muğla’ya. Muğla’daki arkadaşlar gelip şimdi gereğini yapacaklar. Çok üzgünüz. Bu olayın olması bizi hakikaten derinden üzdü.”

Kaza sonrası Jandarma ekipleri karayolunda tedbir alarak olay yerinde inceleme yaparken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çalışmaların ardından karayolu bir süre sonra trafiğe yeniden açıldı.

bodrum-kaza-yol kapatma

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu