GündemHayatManşet

BODRUM’DA COŞKULU FENER ALAYI

Bodrumda fener alayi ve cumhuriyet ozel konseri (10)Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümünde, Bodrum’da düzenlenen fener alayına binlerce vatandaş katıldı.

Bodrum Milta Marina önünde toplanan vatandaşlar, Neyzen Tevfik Caddesi boyunca ellerine aldıkları meşaleleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının ve siluetinin bulunduğu ay yıldızlı bayrakları ve Türk bayraklarını sallayarak coşku içinde Bodrum Belediye Meydanı’na yürüdü. Kutlamalara Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, annesi Fatma Kocadon, eşi Hülya Kocadon, kızları Zeynep Kocadon ve İpek Kocadon ile birlikte katıldı. Siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlardan oluşan binlerce kişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıl dönümü coşkusuna ortak oldu.

Akşam saat 19.00’da başlayan fener alayı ve kortej yürüyüşünde etkinliğe renk katan motosikletliler, Bodrum Bisiklet Kulübü’ne üye bisikletliler ve Bodrum Vosvos Derneği üyeleri, Türk bayraklarıyla sarıp süsledikleri araçlarıyla hareket etti. Ardından binlerce vatandaş, bando eşliğinde çalınan marşlara eşlik ederek yürüyüşe geçti. Neyzen Tevfik Caddesi boyunca coşku içinde yürüyen kalabalığı alkışlayan çevredeki iş yerleri de astıkları bayraklar ve çaldıkları 10. Yıl Marşıyla Cumhuriyet coşkusunu paylaştı.

Bodrum Belediye Meydanı’na varıldığında ise vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, duygu ve düşüncelerini şu sözleriyle ifade etti:

“Buradan sizleri görmek, tarif edilemez güzellikte. Gönül ister ki; Anadolu’nun her meydanında bu coşkular, bu güzellikler, bu Cumhuriyet Bayramı böyle kutlansın. Bu bayram; ümmetçilikten kurtuluşun ve birey olmanın bayramıdır, hak ve özgürlüklerin bayramıdır, laik olma bayramıdır, seçme ve seçilme hakkını kazanmanın bayramıdır. Bugün bu meydanlarda, bu günü coşkuyla kutlayabiliyorsak, coşkuyla sizlere seslenebiliyorsam ve sizin belediye başkanınızsam, işte bunun altındaki tek eser, laik Cumhuriyet’tir. Bu güzel topluluğu, dünya barış topluluğu gibi yaşayan Bodrum Yarımadası’nın güzel insanları, bu bayrağı taşımaktan ve sizin gibi aydınlık, medeni insanların belediye başkanı olmaktan, son derece gururlu ve mutluyum. Hadi gelin hep beraber, bu güzel mutluluğu ve beraberliği, Anadolu’nun, güzel ülkemizin her bir yanına taşıyalım. Bu güzellikleri hep birlikte yaşayalım. Hepinize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bodrum ile aynı saatlerde Turgutreis’te de fener alayı ve konser düzenlendi. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Kent Konseyi Turgutreis Mahalle Meclisi’nin organize ettiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Turgutreis Atatürk Meydanı’nda  gerçekleşen Bodrum Oda Orkestrası ve Tobay Çoksesli Korosu’nun konserine de binlerce vatandaş katıldı. Şef Nesrin Bayramoğulları, Solist Altuğ Dilmaç ve Koro Şefi Nural Altar’ın yönetimindeki müzik şöleninde, yabancı dildeki opera şarkıları, Türkçe olarak yorumlandı. Ayrıca Cumhuriyet Döneminin kazanımlarından önemli eserler sergilendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu