GündemKültür SanatManşet

2. BODRUM’DA RUSYA GÜNLERİ FESTİVALİ SONA ERDİ

IMG_9240Bu yıl 2.’si düzenlenen Bodrum’da Rusya Kültür Günleri kapsamında, Rus turistler meydana gelerek hem kendi kültürlerini Bodrum’da gördükleri için sevindi.

Türk kültürünü de tanıyan Ruslar iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesine sevindiklerini söylediler. Barış Meydanı’nda açılar Rus stantlarını gezen Türkler ise aradaki buzların erimesiyle birlikte ilişkilerin normale dönmesi konusunda memnuniyetlerini dile getirdi. Karşılıklı stantlarda yöresel kıyafetlerin el sanatlarının yer aldığı kültür günlerinde Rusya’dan gelen dans ekibi ise Rusya’nın yöresel danslarını sundu. Büyük bir ilgi gören Rusya Kültür günleri büyük beğeni topladı.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Tanıtma vakfı ve Bodrum Otelciler derneğinin katkılarıyla düzenlenen Rusya Kültür Günlerinde kısa bir açıklama yapan Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar,bu yıl Bodrum Rusya Kültür Günlerinin 2.’sini düzenlediklerini söyleyerek Bodrum Tanıtma Vakfı’nın Moskova’da ofisi bulunduğunu hatırlattı.

Vaş Bodrum Portalı’nın ve festivalin yöneticisi Rus Sergey Klyuev, Rusya ile ilişkilerin düzelmesine sevindiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Biz bu etkinliğe yılbaşından beri hazırlanıyoruz. Bizim ilişkilerimizde bir problem olmadı ama ülkeler arasındaki ilişkilerin düzelmesi ise bizleri daha mutlu etti.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu