GündemKültür SanatManşet

2. BODRUM’DA RUSYA GÜNLERİ FESTİVALİ FOTOĞRAF SERGİSİ İLE BAŞLADI

BODRUM’DA RUSYA GÜNLERİ FESTİVALİBodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Belediyesi ve Spektr Grup işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival,  Yalıkavak Mahallesi’ndeki Spektr Otelde başladı.

Rusya’dan çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyle başlayan festivalde, Rusya kültürü anlatılacak.

Spektr Grup Genel Yönetmeni Sergey Klyuev, amaçlarının Bodrum’da yaşayan ve Rusça konuşan insanları bir araya getirmek olduğunu belirtti. Rus vatandaşları için yayın yapan bodrum.com.ru isimli internet portalının da 5 yıldır yayında olduğunu ve bu sayede Bodrum’da bulunan Ruslara bilgi aktardığını anlatan Klyuev, Bodrumla ilgili bilgi aktarmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Klyuev, şöyle konuştu:

“Sergide yer alan fotoğraflar amatör kişiler tarafından çekildi. Hedefimiz Bodrum’a gelen ve Bodrum’da yaşayan Rusların burayla ilgili görüşleri. Planlarımızda 2017 yılında aynı sergiyi Moskova’da düzenlemek de var. Türk tarafı böyle bir sergi düşünürse biz memnuniyetle yardımcı oluruz.”

15 Ekim’e kadar devam edecek festivalde Rus yapımı filmler gösterilecek, Bodrum İskele Meydanında Kurulan stantlarda Rusya ve Türk mutfağından özel yemekler de katılımcıların beğenisine sunulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu