GündemManşetSağlıkSiyaset

ÜSTÜNDAĞ’IN SORU ÖNERGESİNE ÖZTÜRK’TEN JET YANIT

bodrum-devlet hastanesiCHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Şubat ayı başında ihalesinin yapıldığı açıklanan ancak daha sonra tekrar sessizliğe bürünen proje ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması talebiyle sorularını TBMM Başkanlığı’na sunduğunu açıkladı.

Bodrumluların yanı sıra, özellikle turizm döneminde yoğun nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek nitelik ve kalitede olması planlanan 150 yataklı yeni Bodrum Devlet Hastanesi, Bodrum’un kamu yatırımları açısından en fazla ihtiyacı olan proje olarak uzun süredir gündemde bulunuyor. Mevcut Devlet hastanesinin fiziksel koşullarındaki yetersizlik ise artan nüfus ile birlikte her geçen gün daha fazla dikkat çekiyor ve vatandaşların şikayetleri günden güne artıyor.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın, yeni Bodrum Devlet Hastanesi projesi ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesi metni şöyle;

“Muğla İli Bodrum İlçesinde mevcut Bodrum Devlet Hastanesi ihtiyaca cevap verememektedir. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm yöresinde modern ve yatak sayısı yeterli bir hastane olmaması büyük bir eksikliktir. Bodrum’un yerleşik nüfusu da her geçen yıl daha da artmaktadır. Nüfus artış hızı artarak devam etmektedir. Hal böyle olmasına rağmen Devlet Hastanesi ihtiyacı artarak devam etmesine rağmen yeni Devlet Hastanesi yapımına hala başlanmamıştır. Basında yer alan bilgilere göre 1 Şubat 2016 tarihinde yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığı konusu yer almıştır. Ancak şimdiye kadar hastane yapımı ile ilgili herhangi bir işe başlama yapılmamıştır.

Bu kapsamda;

1-Bodrum yeni Devlet Hastanesinin İhalesi yapılmasına rağmen işe başlama niçin yapılmıyor? Yapılan ihalenin iptal edildiği doğru mudur? İhale iptal edildiyse nedeni nedir?
2-İhale iptal edildiyse Bodrum Devlet Hastanesi için yeni bir ihale hazırlığı var mıdır? İhale tarihi belli midir?
3-Yapılması planlanan hastane kaç yataklıdır? Bu hastane hem donanım olarak hem de yatak sayısı olarak Bodrum’un ihtiyacını karşılayacak nitelikte midir? Yapılması planlanan hastanenin Bodrum’un kaç yıllık ihtiyacını karşılaması öngörülmektedir.”

 

ÜSTÜNDAĞ, KAMUOYUNU YANILTIYOR…

Üstündağ’ın Meclise verdiği soru önergesine AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten cevap geldi. Öztük yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Muğla Milletvekili Sayın Akın Üstündağ’ın Meclisimize ve basınımıza vermiş olduğu Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesinin iptali ve işe başlanılmaması ile ilgili soru önergesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira ilgili firmaya 02.05.2016 tarihinde yer teslimi yapıldığı, ancak hastane yapılacak alanın sert zeminde dağlık bölgede yapılacak olmasından ötürü muhtemel patlatma ve gürültülü bir kazı döneminin olması, yine hastanenin Bodrum’un Turgutreis, Yalıkavak gibi en popüler yerleşim yerinin güzergahında olması hafriyat çalışmaları esnasında trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemesi için daha önemlisi yaz döneminde Turizm nedeniyle inşaat yasağının olması ve gerekli yasal izinlerin alınamaması nedenleri ile başlanmamış ancak bu süre inşaat ruhsatının alınması için değerlendirildiği bilgisini aldık.

Aldığım bilgiye göre, inşaata kısa süre içinde başlanılacak olup 150 Nitelikli yatak kapasitesi ile Bodrum’un layık olduğu sağlık hizmetine vesile olacaktır.

Bodrum’un şu anki yatak kapasitesi 77 olup iki katına çıkan yatak kapasitesi ile Bodrum’daki nüfus hareket hızına da bağlı olarak en az 30-40 yıl hizmet vermesi beklenmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu