GündemKültür SanatManşetSpor

TIRHANDİL CUP ÖDÜL GECESİYLE SONA ERDİ

odul toren (49)Bodrum’daki geleneksel tekne yapımcılığının en özel örneklerinin başında gelen tırhandiller için bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Tırhandil Cup, iki gün süren yarışların ardından düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Tırhandil Cup, 21 tırhandil teknesi ve 100’e yakın yelkencinin katılımıyla kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Bodrum’un yerel değerlerinin başında gelen tırhandilin yaşatılması, Akdeniz çanağı başta olmak üzere tüm dünyaya Bodrumlu ustaların ellerinden çıkan tırhandili tanıtmak için düzenlenen etkinliğe Bodrumlu tırhandil ustaları ve yelkenciler büyük ilgi gösterdi. Etkinlik aynı zamanda Bodrum Cup öncesinde tırhandiller için bir antrenman niteliğini de taşıdı.

Bodrum açıkları, Karaada ve Kargı adasını içine alan yarışların ardından yelkenciler, akşam ödül gecesinde bir araya geldi. Ağanlar Tersanesi’nde gerçekleşen ödül töreni öncesi yelkenciler için Bodrum’un yöresel yemeklerinden keşkek yanında balık ekmek ikramları yapıldı. Ödül törenine Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare, Bodrum Liman Başkanı Attilla Beyli, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erdem Ağan, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, tırhandil ustaları, kaptan ve yelkenciler katıldı.

Sunuculuğunu TRT spikerlerinden Murat Can Canbay’ın yaptığı ödül töreni öncesinde ise tırhandil konseptine sahip sahne üzerinde yerel sanatçılar, Bodrum’un yöresel türkülerini seslendirdi.

Yarışın şampiyonu Erdem Ağan’ın kaptanlığındaki Bastarda teknesi oldu. Bastarda tırhandilini yapan usta Mustafa Cengiz de ödül töreni sırasında sahneye davet edildi. 2’nci Önder Ereren’in kaptanlığındaki Kalita teknesi, 3’üncü Haver Tanbay’ın kaptanlığındaki Cocotte teknesi, 4’üncü Serdar Ahıskalı kaptanlığındaki Nakuru teknesi ve 5’inci ise Ferhat Ergün kaptanlığındaki Ahenk teknesi oldu. Yarışmada ayrıca Atilla Serttaş’a ait Aganta teknesine Latin Arma Özel Ödülü ve Nakuru teknesinde yarışa katılan Nazmi Ege Top’a da En Genç Yelkenci Ödülü verildi.

Yelkencilere ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un adına Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare, Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürü Emre Tümer, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu takdim etti.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Süleyman Uysal, ilk kez düzenlenen yarışlar hakkında şunları söyledi:

“Bu yıl Tırhandil Cup’ın ilkini düzenleyerek ödül töreninde de bugün sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Biz bir hayalle yola çıktık. Önce The Bodrum Cup’la başladı. Erman abimin yıllardır emek verdiği organizasyona Bodrumlu gençler olarak destek vermek istedik, sesimizi daha uzaklara duyurmak istedik. Bunu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Sevgili Mustafa abimizin bir hayaliydi bu. Bodrum Cup’a çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen bütün organizasyonda çalışan  66 kişi, bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen en büyük çabayı gösterdiler. Ben bize yapılan eleştirilerde, Tırhandin Cup’ın ve The Bodrum Cup’ın sadece yerel bir değer olduğuna değil, bizim bölgemizin, Bodrum’un tanıtımında en önemli rolü oynadığına inanıyorum.” dedi.

Tören sonrası ise dereceye giren yelkenciler, tırhandil ile şekillendirilmiş sahne önünde bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu