GündemHayatManşetSpor

SÜSLÜ KADINLAR PEDAL BASTI

Bodrum-süslü kadınlarBodrum’da rengarenk giyinip, süslenen bir grup kadın, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Bodrum Kalesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar bisikletli kadına erkeler ve çocuklarda destek verdi.

İlk kez 2013 yılında sosyal medya üzerinden bir araya gelen ve İzmir’de düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na destek amacıyla Bodrum’da toplanan grup yaklaşık 5 kilometrelik bir şehir tutu düzenledi.

Kendileri gibi bisikletlerini de çiçeklerle ve değişik malzemelerle süsleyen topluluğun öncüsü olan Burcu Gelegen gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çoğu kadın bisikletlerini balkonlara bıraktı yada evin bahçesinde. Onlarında yaşı ne olursa olsun bisikletlere binebileceğini göstermek için Tevfik amaçlı bir tur düzenliyoruz. Özellikle otomobilsiz kentler haftasında yapıyoruz bunu. “

Arabadan in bisiklete bin, diyen Gelegen, bisikletlere biraz daha saygı beklediklerini söyledi.

Süslü kadınlara destek vermek amacıyla etkinliğe katılan Bodrum Bisiklet Kulübü Başkanı Emrah Tezer ise bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Buradaki amaç, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak oluyor. Araçtan ziyade iki tekere binilmesini herkese öneriyoruz. Trafik derdinden kurtuluyorsunuz, maddi olanaklarınızı genişletiyorsunuz. O yüzden herkesin bisiklete binmesini görmek istiyoruz.”

Etkinliğe katılan ve düzenli olarak bisiklete bindiğini belirten Güneş Güneş isimli bayan, bayanların özgürce bisiklete binmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Bodrum Kalesi önünden trafik polisi refakatinde hareket eden grup Neyzeen Tevfik Caddesi üzerinden eski Turgutreis Caddesi doğru pedal çevirdi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında sloganlar atarak bisiklet süren süslü kadınlar son olarak Kumbahçe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde pedal çevirerek etabı tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu