GündemKültür SanatManşet

HEP BİR AĞIZDAN ZEKİ MÜREN ŞARKILARI SÖYLENDİ

Bodrum-zeki müren anma konseriSanat Güneşi Zeki Müren ölümünün 20. Yıl dönümde, Bodrum’da muhteşem bir konser ile anıldı.

Bodrum Kaymakamlığı, Türk Eğitim Vakfı ve Türkiye Mehmetçik Vakfı tarafından organize edilen Zeki Müren’i ana konserine ilgi hayli yoğun oldu.  Muğla Valisi Amir Çiçek ve Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın eşleriyle izlediği konseri, eski Bakan İmran Aykut, Türk Eğitim Vakfı ve Türkiye Mehmetçik Vakfı başkanları, Belediye Başkan Vekii Mehmet Melengeç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve yaklaşık 2 bin kişi hazır bulundu.

Kuzey Hendeğindeki konser alanına sığmayan birçok Zeki Müren hayranı konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.

Osmantan Erkır’ın sunuculuğunu yaptığı gecede birde sürpriz yaşandı. Sunucu, şarkı aralarında Zeki Müren’in ses kaydından kesitlerle konsere sanatçıyı dahil etti. Zaman zaman duygulu zaman zaman ise neşeli anların yaşandığı konserde seyirciler hep bir ağızdan şarkılara eşlik eti.

Sahne öncesi açıklamada bulunan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Bekir Ünlüataer şunları söyledi:

“Aslında her şey geçici. İnsanlar geçici, olaylar geçici, şan şöhret geçici ama asıl olan gerçek olan sanat ve sanatçı. İşte Zeki Müren’in ölümsüzlüğü de burada. Eserleriyle her zaman yad ediyoruz ve onun ruhuna artık uyan, özdeşleşen bu mekanda bu Bodrum Kalesinde her sene anmaktan çok büyük keyif alıyoruz.”

Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer’in sahne aldığı gecede sanat güneşinin dillerden düşmeyen şarkıları seslendirildi. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konser 2,5 saat sürdü.

 

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu