GündemManşetTurizm

UKRAYNALI TUR OPERATÖRLERİ BODRUM’DA BULUŞTU

Muğla-Ukrayna turizmiMuğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Ukraynalı tur operatörü Travel Professional Group (TPG) çalışanlarıyla seyahat acenteleri ve basın mensuplarından oluşan 130 kişilik grup, bilgilendirme toplantısına katıldı.

Gümbet Mahallesi’ndeki bir otelde gerçekleştirilen geceye, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Turizm Müdürü Veli Çelik, turizmciler ve basın mensupları katıldı.

Organizasyonda açıklamada bulunan Vali Amir Çiçek, bu yıl Muğla iline Ukrayna’dan 80 bine yakın turistin geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu rakamın yıl sonuna kadar 100 bine kadar ulaşmasını beklediklerini ifade eden Çiçek, “Ukrayna gecesiyle ilgili bir toplantıdayız. Bizlere teşekkür belgeleri verildi. Çünkü Ukraynalılar Muğla ilinden memnun. 2017 yılında özellikle turizmin pazar alanlarını genişletmek istiyoruz. Sadece Avrupa ülkelerine değil, Rusya, Ukrayna ve uzak doğu ülkelerini de açılmayı planlıyoruz.”

Muğla İl Turizm Müdürü Veli Çelik de, 2016 yılında Ukrayna’dan gelen turist sayısının yüzde yüzlere ulaştığına dikkati çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin hedefi bir milyon Ukraynalı ziyaretçiyi ülkemizde ağırlamak. İlimizin hedefi de bunun içinden en azından yüzde 20’sini misafir edebilmek. Çalışmalarımız bu boyutta. Geçtiğimiz yıl Ukrayna’dan 45 bin misafir geldi. Bu yıl ise bu sayı 90 bini buldu. İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan sonra, bu sene Ukrayna’nın yer alıyor.”

Düzenlenen gecede emeği geçenlere teşekkür plaketleri verilirken, çeşitli folklor ve dans gösterileri sahnelendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu