GündemKültür SanatManşet

7. Karsanat Barok Müzik Festivali sona erdi

Karya Kültür ve Sanat DerneğiKarya Kültür ve Sanat Derneği’nin (KARSANAT) her yıl düzenlediği “7. Karsanat Barok Müzik Festivali sona erdi. Festivalin kapanış gecesinde Alev Gürcan ile Dilek Cebeci anısına eserler de seslendirildi.

Bodrum Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Avusturya Kültür Ofisi’nin destekleriyle 9 Eylül Cuma Günü “Barok Müzik Festivali”nin kapanış konseri, Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleştirildi.

“Barok dönemde oryantalizm” temalı son konserde sanatçılar, Türk bestecilerin eserlerinin yanı sıra Handel, Vivaldi ve Rameau’dan eserler seslendirdi. Sanatçılara klavsende Sonja Leipold ve barok çelloda Cristoph Urbanetz eşlik etti. Konser, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Sahnede bir konuşma yapan Kontrtenor Nuri Harun Ateş “Barok Müzik Festivali”nin çok önemli ve çok değerli olduğuna işaret ederek “burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Enerjimiz yettiğince burada sizlere şarkı söyleyeceğiz ve bu geceyi güzelleştirmeye çalışacağız. Bizler kadar sizler de gereklisiniz. İyi ki yan yanayız” ifadelerini kullandı.

Festivalin kapanış gecesinde, geçtiğimiz 20 Ağustos günü Bodrum’dan Havalimanına giderken Güvercinlik’te feci bir trafik kazasında yaşamını kaybeden Karsanat’ın yönetim kurulu üyesi ve tiyatro sanatçısı Alev Gürcan ile yine geçtiğimiz haziran ayında hastane kapısında geçirdiği kalp krizi sonucu kurtarılamayarak yaşama veda eden Bodrum yerel basınının güleç yüzlü ağabeyi Dilek Cebeci de unutulmayarak onların anısına eserler seslendirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu