GündemManşetSiyaset

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN BODRUM’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bodrum-CHP-Gürsel TekinFETÖ soruşturmalarında savcılara çağrıda bulunan Gürsel Tekin “Parayı takip edin” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminden hemen sonra yaptığı çağrıyı hatırlatan Gürsel Tekin şunları söyledi:

“Hızlı bir şekilde yapılması gereken, bu paralel yapının yani sizin desteğinizle oluşturmuş olduğunuz bu paralel yapıyla hesaplaşmak istiyorsanız derhal siyasetten başlamamız lazım. 550 tane milletvekilinin hemen dokunulmazlığını kaldırın. Milletvekilleri ve belediye başkanlarını sorgulamadan aşağıda garibanın çocuğu bankaya para yatırmış, efendim bir derneğe üye olmuş falan buradan başlarsanız bunu sulandırırsınız darbe ile de hesaplaşamazsınız. Derhal hemen gelin parlamentoyu işletelim 550 tane milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıralım.”

FETÖ silahı terör örgütüne yönelik soruşturmalar ile ilgili olarak savcılara seslenen Tekin sözlerine şöyle devam etti:

“Savcılara da çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer suçluyu bulmak istiyorsanız çok kolay bulursunuz. Paradan takip edeceksiniz, para. Dolara bakın suçluyu bulursunuz. Aksi takdirde, ihbar mektuplarıyla, 12 Eylül dönemindeki jurnalci ihbarcı mektuplarıyla siz bu işin içinden çıkamazsınız kardeşim. Çıkmanızda mümkün değildir. Hesaplaşmak istiyorsanız gelin böyle hesaplaşalım.”

Herkesin devlet adına görev yapması gerektiğini savunan Tekin, tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile ilgili de şöyle konuştu:

“Bize gaz sıkanlar, o vali efendi, telefonda bana “Ne işin var Gezi Parkı’nda” diyen, şu anda sevinmiyorum, Allah hepsini suçları yoksa kurtarsın, şu anda hepsi cezaevinde. İpinizi kirli siyasetin eline verirseniz, bedelini ağır ödersiniz. Sizin göreviniz bütün dünyada olduğu gibi kamu görevi yapmak. Devlet adına görev yapacaksınız, devlet adına hesap vereceksiniz.”

Gürsel Tekin basın açıklamasının sonunda, bir gazetenin köşe yazarının yazısında, kendisinin Pensilvanya’da terörist başı Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğinin iddia edildiğini, bunun ispatlanması halinde kendisini Taksim Meydanı’nda asacağını aksi halde gazeteci hakkında yargı yoluna başvuracağını ifade etti.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu