GündemKültür SanatManşet

GÜLER RASTGELDİ BODRUM’DA KARMA SERGİYE KATILDI

Bodrum-Güler RastgeldiAnkara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğünde görevli Ressam Güler Rastgeldi özel eserleriyle Bodrum’da bir karma sergiye katıldı.

Kadın portreleri ve bir takım eylemleri anlatan 11 eseriyle sergiye katılan Ressam Rastgeldi bir tablosuyla orman yangınlarında dikkat çekti.

Sanatçı bir aileden gelen Ressam Güler Rastgeldi Mor Sanat Galerisi’nde katıldığı bir karma sergide göz doldurdu. Kadın portreleri üzerinde yoğunlaşan sanatçı aynı zamanda yaptığı bir tablosu ile yaşanan orman yangınlarına dikkat çekti.

Eserleri hakkında bilgilere veren Ressam Güler Rastgeldi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Güven dolu bir türkü olmalı insan. Bu portre içerisinde güven ve insanların birbirine karşı olan samimiyeti, durağan olmayan ölçülerdeki eylemleri olarak ben algılıyorum bunu. Sanat tarihinin içerisinde var olan bir oldu aslında. Bu olguyu devam ettirdiğim resimler bunlar ve birçok bu alanda gelişim göstereni farklılıklar gösteren etkinlikler diyelim. Ve farklı materyallerin bir araya gelerek farklı şekillerde yansıması.”

Orman yangınlarına dikkat çeken sanatçı sözlerine şöyle son verdi:

“Bodrum’da yanan ve doğada bitkilerin yandığı bir ortamda olmak istemiyorum. Ona tepki olarak gösterdim ben bu çalışmayı. Bu çalışma içerisinde de yanan ağaçları bu şekilde yorumladım.”

Rastgeldi’nin eserleri sergiyi gezenlerden tam not aldı. Gümbet Mahallesindeki Mor Sanat Galerisinde açılan sergi 5 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu