GündemManşet

BOĞA GÜREŞLERİNE “HAYIR” KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bodrumda Boga Guresi (4)Bodrum’da ilk kez düzenlenen boğa güreşlerinin bir daha yapılmaması için imza kampanyası başlatıldı.

21 Ağustos 2016 Pazar günü Karaova, Mumcular ve Gölbaşı mahalle muhtarlıklarının ortaklaşa düzenlediği ve Bodrum Belediyesi’nin destek verdiği Karaova Boğa Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleşmişti. Muğla genelinden 80 boğa sahibinin katılımıyla gerçekleşen güreşlerin ardından güreşlere ilk tepki imza kampanyası ile geldi.

Change.org sitesinde “Bodrum’da düzenlenen “BOĞA GÜREŞLERİNE HAYIR” başlığı ile başlatılan imza kampanyasına iki günde binlerce kişi destek verdi. Kampanyanın muhatabı olarak ise Bodrum Belediyesi, Karaova Mahallesi Muhtarlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü gösterildi.

2’inci gününde 10 bin kişiye yaklaşan imza kampanyasının açıklaması ise şu şekilde;

“Bodrum Mumcular Arena’da bu sene ilk kez düzenlenen Karaova Boğa Güreşleri’nin tekrar düzenlenmesini istemiyoruz.

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet KOCADON, “İlk kez Bodrum’da boğa güreşleri yapılıyor. Zor günlerde birlik ve beraberliği sağlayan güreş komitesine teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da boğa güreşlerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kendisine görüşlerine katılmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Zira birlik ve beraberliği sağlayacak herhangi bir şey, bir canlının acı çekmesini savunamaz. Aksine şiddet ve kan eğilimli etkinlikler, toplumsal şiddet ve toplumsal vicdan unsurunu zedeler.

Birlik ve beraberlik adına düzenlenecek etkinliklerin, ‘şiddet’ değil, ‘sevgi’ temalı etkinlikler olması dileğimizdir. Boğa güreşleri gibi hayvanlara zulüm içeren davranışlar, milletimizin inandığı inançlar temeline aykırı olup, açık açık hayvan hakları ihlalidir.

Hayvanların acısı, kimsenin eğlencesi olmamalıdır. Bu tür etkinliklerin kaldırılmasını rica ediyoruz.”

Öte yandan boğa güreşlerinin bazı vatandaşlarda duruma tepki göstererek Türk tarihinde boğa güreşlerinin yerinin olmadığını belirten paylaşımlar yaptılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu