GündemManşet

TURGUT REİS ANILDI

IMG_0588T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneğinin (TAKSAD) de proje paydaşı olduğu “Turgut Reis Anma Programı”na Tunus’tan gelen 21 kişilik kafilenin yanısıra Türkiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Eray Çakır, Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye – Tunus Gençlik ve Spor Bakanlıkları tarafından yürütülen, Türkiye – Tunus Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Programı çerçevesinde, iki ülkenin ortak tarihi ve kültürel bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Turgut Reis iki kardeş ülkenin ortak değerlerinden bir tanesi olduğuna işaret etti.

Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (TAKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Eray ÇAKIR,  “Turgut Reis’in Hayatı, Önemi ve Akdeniz Dünyasında Bıraktığı İzler” konulu konferans verdi.

Etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz şöyle konuştu:

“Ortak geçmişimizin izlerini taşıyan ve tarihte de adı saygıyla anılan büyük denizci Amiral Turgutreis’i anma münsabetiyle buradayız.  Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kendi Gençlik ve Spor Bakanlığımız arasında işbirliği protokolü için yapmış olduğumuz organizasyonda biraraya geldik. Burada Turgutreis ile ilgili gelecek nesillere kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi, ortak paydamızı andığımız bu topraklarda en iyi şekilde yansıtmak durumundayız. Bu vesileyle Tunuslu kardeşlerimizin burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Onlarla ortak paydamız olan Turgutreis’i en iyi şekilde gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da bakanlığımıza, valiliğimize, genel müdürlüğümüze, Tunus yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu