ÇevreGündemManşet

CARETAYI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR

bodrum-yaralı carettaAğzına olta iğnesi takılan Caretta carretayı gören sörfçü hemen harekete geçti.

Ortekent sahilinde sörf yapan İlkut Dümeke sahilden 200 metre açıkta can çekişirken, deniz kaplumbağasını gördü. Kaplumbağayı denizden uzun çabalar sonucu çıkaran Dümeke ve vatandaşlar caretta carattayı veterinere götürdü.

Misinaya dolanmış ve ağzından kan gelen kaplumbağaya ilk müdahaleyi yapan veteriner ağzında 10 santim uzunluğunda olta olduğunu gördü. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezi (DEKAMER) yetkilileri ile irtibata geçen Dümeke yaralı Carreta carettayı almalarını istedi.

DEKAMER yetkililerine teslim edilen deniz kaplumbağası tedavi altına alındı. Caretta Caretta yı inceleyen yetkililer kaplumbağanın ağzında bulunan ve kanamaya neden olan 10 santim uzunluğundaki oltayı küçük bir operasyonla çıkardı.

DEKAMER yetkililerinden alınan bilgiye göre sağlık durumu kontrol altına alınan Caretta Carettanın tedavi sonrasında tekrar doğa ya salıverileceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu