GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA BOĞA GÜREŞİ

Bodrumda Boga Guresi (4)Bu yıl ilk kez düzenlenen Karaova Boğa Güreşleri, Bodrumlulardan ve Bodrum çevresinden büyük ilgi gördü.

21 Ağustos 2016 Pazar günü Karaova, Mumcular ve Gölbaşı mahalle muhtarlıklarının ortaklaşa düzenlediği ve Bodrum Belediyesi’nin destek verdiği Karaova Boğa Güreşleri etkinliğinde; Muğla, Aydın, Ören ve Milas civarından getirilen 120 boğa arenaya çıktı. Tertip Komitesi Başkanlığını Karaova Mahalle Muhtarı Mehmet Karan’ın yaptığı organizasyon, Mumcular Mahalle Muhtarı Muhammet Karademir ile Gölbaşı Mahalle Muhtarı Celal Feslikan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Şenlik havasında geçen güreşleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar’ın yanı sıra Bodrum ve çevre il ile ilçelerden binlerce kişi izledi.

Güreşlerde Bodrum Belediye Başkanlığı Kupası için, Milas Yeniköy’den Kahraman Akar’ın Karayel ve Muğla Bayır’dan Talat Uğurlu ve oğullarının Mardinli isimli boğaları güreşti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bugün Mumcular’da bu etkinliği gerçekleştiren değerli muhtarımıza ve ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Ancak esas teşekkürü ise örflerine, adetlerine, geleneklerine ve kültürüne sahip çıkan özellikle boğa yetiştiricilerimize etmek istiyorum ve bu sıcakta bu kültürümüze sahip çıkan siz seyircilerimizi de saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere bizim birliğimizi, beraberliğimizi koruyan herkesin önünde, huzurlarınızda saygıyla sevgiyle eğiliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Bu birlik ve beraberlik sizler oldukça hiç bitmeyecek.” dedi.

Başkan Kocadon konuşmasının ardından yarışmacılara kupalarını vererek tüm vatandaşları selamladı.

Akşam saatlerine kadar süren güreşlere, vatandaşların gösterdiği yoğun katılıma teşekkür eden Tertip Komitesi Başkanı Karaova Mahallesi Muhtarı Mehmet Karan, “Boğalar Muğla’nın ilçelerinden ve köylerinden buraya geldiler. Ege Bölgesi’nin güreş boğalarının şu anda burada güreş alanında olduğunu ve ilginin yüksek olduğunu, vatandaşımızın böylesi etkinliklere ihtiyacının olduğunu görmekteyiz. Güreşten sağlanan bütün gelirler, Karaovaspor Kulübü yararına kullanılacaktır.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu