GündemManşetSpor

TÜRKİYE YAT ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Bodrum yelkenli yat yarışlarıTürkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışlara Mustafa Koç’un adı verildi.

Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen ve ülkenin en prestijli yat yarışı olarak kabul edilen Türkiye Yat Yarışlarının ikincisi Bodrum açıklarında start aldı. Bu yıl “Mustafa V. Koç Türkiye Yat Şampiyonası” adı altında düzenlenen yarışlara üç gün sürecek.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 33 teknede yaklaşık 250 sporcu kıyasıya rekabet ediyor. RSC-1, RSC-2, RSC-3 ve Destek sınıflarında yapılan yarışların ilk günü Sahil Güvenlik Kupası adı altında gerçekleştirildi.

Yarış sonunda en başarılı ekip, trofenin sahibi olup Avrupa’da seçilen bir yarışta Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanacak.

TYF Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Kadir Turgut Kutlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçen sene birincisini yaptığımız Türkiye Yat Şampiyonası bu sene Mustafa Vehbi Koç adıyla yapıyoruz. Dolayısıyla daha da anlamlı. Türkiye’nin en iyi yarışçılarının yarıştığı ve Türkiye’nin en prestijli yarışı.”

Yarışlara Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ev sahipliği yapıyor.

BAYK Başkanı ve TYF Üyesi Ömer Karacalar, anlamlı bir organizasyon olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Sayın rahmetli Mustafa Koç adına bir Türkiye Yat Şampiyonası organize ettik bu sene. 33 tekne katılıyor. Bunun sonunda da üç günün sonunda da bu tekneden birisi, en şanslısı Türkiye Şampiyonu olacak. Güzel bir organizasyon, şimdilik iyi gidiyor. İnşallah havada müsaade ederse güzel bir yarış yapacağımıza inanıyorum.”

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu