GündemKültür SanatManşet

MOR SANATTA İKİ SERGİ BİRDEN

Bodrum-Mor sanat galerisiGümbet Mahallesi Ayaz Caddesi üzerinde hizmet veren Mor Sanat Galerisi yine iki sergiye evsahipliği yapıyor. Ressam Hüseyin Sartaş’ın kırsal kesim insanlarının yaşantılarını resmettiği sergisi ile Adil Demirören 3 boyutlu cam çalışmaları galeride sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Naif resmin tanınmış sanatçılarından Hüseyin Sartaş 32’nci resim sergisini Bodrum’da açtı. Ankara’da kentin göbeğinde yaşamasına rağmen kırsal kesim insanlarının yaşantılarını, günlük hayattaki uğraşlarını, düşlerini, güzelliklerini resimlerinde anlatmaya çalışan Sartaş, köyün içerisinden akan bir dere, sonbahar rüzgarlarına sararmış yapraklarıyla direnen veya karla kaplı dallarıyla aydınlığın yolunu göstermek için çabalayan bir ağaç, çiçeklerle süslenmiş kırlarda oynayan çocukların mutluluğu, sisle kaplı dağların eteklerindeki çay veya portakal bahçelerinde kadınlı erkekli çalışan köy halkı, köy meydanında kahvede toplanarak gelin alayının geçişini bekleyen Anadolu insanını resimlerinde yansıtıyor.

1989 yılından beri sergi açtığını ve bir dönem TRT Türk kanalında da “Tuvaldeki Türkiye” isimli bir program da yaptığını anlatan Sartaş şöyle konuştu:

“Bu sergide Anadolu motiflerini işledim. Eski dönemlerdeki ilkel tarım çalışmalarının örneklerini sunmaya çalışıyorum. Gelecek neslin bunları öğrenmesi gerekir. Çünkü her şeyin makineleştiği günümüzde tırpan, orak gibi aletlerle yapılan çalışmaları resimlerimde yansıttım. Bu naiflik konusunda herkes resim yapıyor. Naif olmayan akademisyen olan da naif resim yapıyor ve kendilerine naif diyorlar. Aslında naif olan bizleriz. Hiç bir eğitim almadan eserleri bu hale getiren kişiler bizleriz. Bunu ayırt edebilirlerse çok memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

Mor Sanat Galerisi’nde sergi açan diğer sanatçı Adil Demirören’in Camla Vals isimli sergisinde 3 boyutlu cam çalışmaları ilgi görüyor. Asıl mesleği makina mühendisliği olan Demirören sanata ilgisinin üniversite yıllarından beri devam ettiği belirterek şöyle konuştu:

“Sanata ilgim üniversite yıllarımdan beri devam ediyor. O yıllardan beri yağlı boya, akrilik, son 10 yıldır da cam çalışmaları yapıyorum. Benim bu çalışmam Dünya’da bir ilk olabilir. Buradaki çalışmalarımın hepsi butik çalışmalardır. Şimdi otursam bu eserleri kırık parçalardan ürettiğim için, herhangi bir makinalaşma olmadığı için bir benzerini yapamam. 81 tane eserimi burada sergiliyorum. 3 boyutlu cam çalışmaları, derinliği olan, perspektifi olan cam çalışmaları. Yaklaşık 21 senedir Bodrum’da yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Sergiler 24 ağustos tarihine kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu