GündemManşet

DOSTLUK İÇİN BODRUM’DAN KOS’A KULAÇ ATTI

Bodrumdan Kosa-yüzdüYüzücü Seda Noyan Kansuk, Bodrum’dan yüzerek Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına ulaştı.

Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk mesajı vermek amacıyla Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Yunanistan İstanköy Adası arasında Dost Kulaçlar projesinin üçüncü aşamasını gerçekleştirdi.

Önce Sakız ardından Sisam Adalarına yüzen sporcu projenin 3. Aşamasında Bodrum’dan İstanköy’e yüzdü. 5 ada ile dostluk projesini tamamlayacak olan Seda Noyan Kansuk geçen yıl Manş Denizini bayan bayrak yarışı ile geçebilen ilk Türk takımı içinde yer almıştı.

Bodrum’dan Yunan Adasına en kısa mesafede bulunan Akyarlar Mahallesi Fener Burnu Mevkiinde son hazırlıklarını tamamlayan 45 yaşındaki Kansuk’a biri sahil güvenlik botu olmak üzere iki tekne eşlik etti. Sporcuya eşlik eden özel teknede, bir hakem, bir sağlık personeli ve bir cankurtaran hazır bulundu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar arasında hedefine ulaşmak için mücadele eden sporcu denize girmeden önce basın mensuplarına şunları söyledi:

“Dost Kulaçlar Projesi ilk Sakız Adası ile başladı. Amacı, Türk-Yunan dostluğunu geliştirmekti. 3. aşaması olarak Kos ile devam ediyor.  3.aşama çok önemli bundan sonrası fazla bir şey kalmamış olacak. Önümüzdeki hafta Midilli’ye iki hafta sonra da Rodos’a geçeceğim.”

Hakem düdüğünün ardından suya dalan yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 2 saat 21 dakika sonra İstanköy (Kos) Adasına ulaştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu