AsayişGündemManşet

ORGANİZATÖRLERDEN YENİ YÖNTEMLER

bodrum'da göçmen kaçakçılığıBodrum’da, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 organizatör tutuklandı.

Yasa dışı yollarla Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan 13 kaçak, edindikleri sahte Belçika vatandaşı pasaportları ile turist izlenimi verip Gümbet sahiline geldi. Burada kendilerini bekleyen su sporlarında çalışan Y.K. isimli kişinin tarafından kullanılan sürat botuna alınan kaçaklar güpegündüz Bodrum açıklarında kendilerini bekleyen “Medusa” isimli motor yata taşındı.

Kaçakları taşıyan motor yatı fark Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunan sahil güvenlik birimlerine bilgi verdi. Yunan karasularını geçen tekne karşılarında sahil güvenlik ekiplerini görünce Türkiye’ye doğru geri dönmeye başladı. Türk karasularına giren kaçak teknesi Akyarlar açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu Suriye, Irak, Filistin ve Suudi Arabistan uyruklu oldukları öğrenilen 13 kaçak, bota alınarak Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, farklı bir yöntem ile kaçakları yurt dışına geçirmeye çalışan aralarında tekne kaptanı da bulunan D.A., Y.K. ve Y.K. isimli 3 kişiyi yakaladı. İzmir’e kadar kendi pasaportları ile gelen daha sonra burada sahte Belçika pasaportları temin ederek Bodrum’a gelen kaçakların geçiş için kişi başı 800 Euro ödedikleri öğrenildi.

Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı “Göçmen kaçakçılığı” suçundan tutuklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu