GündemHayatManşet

YER GÖK KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bodrum-demokrasi mitingiBodrum Kaymakamlığı tarafından organize edilen demokrasi mitinginde yer gök kırmızı beyaza büründü. Akşam saatlerinde irili ufaklı onlarca teknenin Bodrum Kalesi önünden kortej geçişi ile başlayan mitingde renkli görüntüler ortaya çıktı. Türk bayrağı taşıyan profesyonel su sporcusu paraşütle havada gösteri yaptı. Gösteri sırasında Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz uçan balonlar gökyüzünü renklendirdi.

Denizdeki etkinliğin ardından ellerinde Türk bayrakları ile demokrasiye sahip çıkan binlerce vatandaş Kumbahçe Meydanında buluştu. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın başını çektiği etkinliğe, eski başbakan yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, partililer, çok sayıda sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri katıldı. Demokrasi mitingine katılan ve darbe girişimi sonrası duruşlarıyla ülkesine sahip çıkan sanatçılardan Muazzez Ersoy, Hamdi Alkan, Oktay Kaynarca, Neco, Serdar Ortaç, Fatih Ürek, Demet Akalın ve daha birçok sanatçı kurulan platformda vatandaşlarla birlik oldu.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Demokrasi etkinliğinde konuşan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, günlerdir sokakları boş bırakmayarak, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.  Devlete ve demokrasiye Bodrum olarak sahip çıktıklarını ifade eden Gödekmerdan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün teröre inat, bölücülere inat, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlara inat, Bodrum olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yapılan saldırı sonucu ülkemizin, milletimizin yanında olduğunu göstermek, karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, ‘Biz de varız’ demek için toplandık.”

Kaymakam Gödekmerdan’ın ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugünlerin birlik olma günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün sen, ben değil, biz olma günüdür. Biz olursak, hep beraber demokrasi içinde, kardeşçe, özgürce, bireysel hak ve özgürlüklerle yaşayacağız. Zaman ‘Artık yeter’ deme zamanı. Birlikte yaşama zamanı. Seçilmişlere gösterdiğiniz bu güzel mücadele ruhunun örnek olmasını diliyorum.”
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise 15 Temmuz darbe girişiminin ülkedeki tüm darbelerden farklı olduğuna dikkat çekere başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FETÖ sadece hükümeti devirmeyi, yönetimi ele geçirmeyi değil, aynı zamanda milleti de ele geçirip esir etmeyi hedefledi. Eğer bu darbe başarılı olsaydı, 16 Temmuz’da ülkemizdeki herkes için bambaşka bir hayat başlayacaktı. Bu ihanet şebekesinin mensubu olmayan, iradesini Pensilvanya’dakilerin başına teslim etmeyenler, bu ülkede hayatını sürdürmeye, geleceğini inşa etmeye, vatan toprağını ve vatan bayrağına sahip olamayacaktı.”

Son olarak konuşan MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar’da birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak bütün düşmanların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan eski başbakan yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan FETÖ mensubu teröristleri zombiye benzeterek şunları söyledi:

“Bunlar Türkiye’de bir esaret rejimi kurmak istediler. Türkiye’yi tamamen hakimiyet altına almak istediler ama bu millet bu zombilere, bu haşhaşilere fırsat vermedi ve milletin adamlarına sahip çıktı. İlk hamlesi değildi bunların belki sonda olmayacak. Gezi olaylarının arkasında da bunlar vardı. 17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında da bunlar vardı. Sokak gösterileri ile geldiler olmadı, yargı darbesi ile geldiler olmadı, askeri darbe ile geldiler olmadı. Ne dedi bu aziz millet gezi olaylarından sonra, Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz Erdoğan’ı yedirmeyiz dedi ve bu millet kendi iradesine, milletin iradesine sahip çıktı.”

Demokrasi etkinliğine katılan sevilen sinema oyuncusu Oktay Kaynarca yaptığı açıklamada, çok güzel bir atmosfer olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Memleketin her yerinde olduğu üzere Bodrum’da da çok önemli bir gece yaşıyoruz. Halkın hiçbir siyasi bilinç gözetmeksizin demokrasiye sahip çıktığını görüyoruz. Yaşasın laik sonsuz Türkiye Cumhuriyet.”

Sanatçı Neco ise yaşanan bu travmanın da hep birlikte atlatılacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Halk kendi kendine, kendisini idare edecek olanları seçecek ve bu cumhuriyete sahip olacaktır. 93 sene sonra halk cumhuriyetine sahip çıktı ve bunu herkese gösterdi. Bugünlerde yaşadığımız travmaları birlik beraberlik içerisinde aşıyoruz. Bundan sonra ne mutlu bize ne mutlu bu cumhuriyet ve bayrak altında yaşayanlara.”

Konuşmaların ardından hep bir ağızdan marşlar ve şarkılar söylendi.

bodrum-demokrasi-mitingi-sanatçılar

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu