GündemKültür SanatManşet

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

bodrum-sergiKlasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur’un,  Bodrum Kalesi’nde 13 üncü kişisel sergisini açtı.

Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah Cesur da yaptığı ebru performansı ile şimdiden geleceğin önemli sanatçılarından olacağının sinyallerini verdi. Ebru teknesinde usta hareketleri ile ilgi çekip beğeni topladı.

Bodrumlu sanatçı ve eğitmen Gülşah İkbal’in “Tarihin Işığında Sanatsal Bir Dokunuş” adlı, sergisinde; ebru, seramik, tezhip ve minyatür sanat dallarından çok sayıda eseri sergileniyor. Sanatçı, serginin açılışında kanun sanatçısı Aycan tarafından müzik performansı eşliğinde, bir ebru gösterisi yaptı. Konuklara geleneksel olarak Osmanlı saraylarında ikram edilen Demir Hindi şerbeti ve limonata ikram edildi.

Sergiye Bodrum Kalesini ziyarete gelen turistlerde yoğun ilgi gösteriyor.

Sergide en büyük ilgiyi her biri maddi ve manevi yüksek bir değere sahip olan tezhip sanat dalına ait eserler çekiyor. Sanatçı Gülşah İkbal gazetecilerin sorularını yanıtlarken tezhip eserlerinde,  5 saat  arap zamkıyla ezilen altın yaprakların boya olarak kullanıldığını ve her bir eserin çok uzun süre çalışılarak ortaya çıktığını anlattı. Geleneksel süsleme sanatının

Bodrum  Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde  13 cü kişisel sergisini açan, geleneksel Türk el sanatları uzmanı Gülşah İkbal, İzmir Gaziemir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kurslarda bu sanat dallarının eğitimini verip yaşatan genç ustalardan.

Dört sanat dalından oluşan, eserleri bir sergide, sanatseverlere sunan Gülşah İkbal Özkeskin Cesur’un sergisi 2 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu