GündemKültür SanatManşet

AYLA ERDURAN – STEPHANE BLET İKİLİSİ GÜMÜŞLÜK’TE KONSER VERDİ

gümüşlük-konserKeman virtüözü Ayla Erduran ve Fransız piyanist, besteci Stephane Blet, Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sahnesi Koyunbaba Antik Taş Ocağında konser verdi.

Festival kapsamında, Taşta Klasik konserleri kapsamında sahne alan ikili, klasik müzikseverlerin karşısına Edvard Grieg, Robert Schumann ve Ludwig van Beethoven’ın eserleriyle çıktı.

Klasik müzikseverler tarafından festivalin beklenen konserleri arasında yer alan Ayla Erduran – Stephane Blet konseri, izleyicinin büyük ilgisi ile karşılandı. Daha önce de birlikte aynı sahneyi paylaşmış iki müzisyenin sahnede sergiledikleri uyum ve yorumlamadaki üstün performansı festivalin unutulmazları arasında yerini aldı.

Konser öncesinde Ayla Erduran ve Stephane Blet’le birlikte sahneye gelen festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, Ayla Erduran ve Stephane Blet’e, festivale katılarak konser verdikleri için teşekkürlerini sundu. Onay, Ayla Erduran’ı takdim ederken, Türkiye’nin en büyük keman sanatçısı olarak tanıtması üzerine, Erduran da Onay’a teşekkür ederek şunları ifade etti:

“Bu festivali yarattığınız ve her şeye rağmen sürdürdüğünüz için biz teşekkür ederiz. Bizim için burada olmak büyük onur.”

Türkiye’ye ve halk müziğimize olan yakınlığıyla bilinen Fransız piyano virtüözü Stephane Blet ise Gülsin Onay’a ithafen yazdığı “Trois reves, op. 251” adlı eseri izleyicilerin huzurunda sanatçıya hediye etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu