GündemHayatManşet

BODRUM’DA MEHTERANLI DEMOKRASİ NÖBETİ

bodrum-demokrasi nöbeti15 Temmuz gününden buyana Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde devam eden demokrasi nöbeti önceki gece mehteran takımı eşliğinde ilçe sokaklarına taştı.

Ülkenin demokrasisine, milli iradeye karşı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden bu yana Bodrum’da devam eden demokrasi nöbeti önceki gece doruğa çıktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan binlerce demokrasi nöbetçisi İzmir’den gelen mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenledi. Bodrum AK Parti İlçe Başkanlığınca organize edilen yürüyüş Cevat Şakir Caddesi üzerinden Bodrum Belediye Meydanına kadar sürdü.

Ellerinde Türk bayrakları ile “Darbeye karşı omuz omuza”, “Şehitler ölmez Vatan bölünme” sloganlar atan binlerce vatandaş çevredeki esnaflar ve diğer vatandaşlarda destek verdi. İlçede tatilini geçiren yabancı turistlerde demokrasi yürüyüşünü ilgiyle izledi.

“Bu vatan sahipsiz değil”, “Gün İstiklal günü, gün birlik günü” dövizleri taşıyan kalabalık mehter takımı öncülüğünde belediye meydanına ulaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tekbir sesleri Bodrum sokaklarında yankılandı.

Bodrum AK Parti İlçe Başkanı-Çiğdem Demiralp gazetecilere yaptığı açıklamada:

“Demokrasi için, vatan için, bayrak için, millet için hepimiz buradayız” dedi.

Bodrum’da böyle bir kalabalık görmediğini ifade eden Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Başkomutanımız, demokrasi nöbetlerimizin devam etmesi talimatını verdi. Bodrum’da bu talimata uyuyor bütün Türkiye gibi. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu nöbete devam ediyoruz. Bodrum bu hareketiyle gerçekten çok takdir edilecek bir olaya imza attı. Ben bu kadar büyük bir kalabalık görmemiştim.  İnsanlarımız kendi hükümetine, devletine, büyüklerine sahip çıkıyor, şehitlerimize sahip çıkıyor, milli iradeye sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor. Çok güzel bir olay. Bütün Bodrumlulara teşekkür ediyorum, bütün milletimize teşekkür ediyorum.”

Darbe girişimi olmasına rağmen tatillerini ertelemeyen gurbetçi vatandaşlarda demokrasi nöbetine destek verdiler.

Almanya’dan tatile gelen Kaya Çalışkan ve ailesi de eyleme destek verenler arasındaydı. Darbe girişimine rağmen tatillerini ısrarla iptal etmediklerini ifade eden Kaya Çalışkan şunları söyledi:

“Gurur duyduk, şuanda Bodrum’dayız. Başka şehirlerden geldik. Her gittiğimiz şehirlerde mitinglere katılıyoruz. Buradaki coşkudan çok memnunuz, çok mükemmel bir iş yapıyor Bodrum, güzeli tebrik ediyoruz.”

Geç saatlere kadar süren mehter takımın marşlarına eşlik eden vatandaşlar demokrasi nöbetini sabahın erken saatlerine kadar devam ettirdi.

Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri demokrasi nöbeti boyunca alanda geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu