GündemKültür SanatManşet

“NOT” BODRUM’DA GALA YAPTI

Bodrum-Cezmi ErsözBodrum’da yaşamını sürdüren ünlü şair Cezmi Ersöz’ün başrolünü oynadığı  “Not” filminin galası İstanbul’un ardından Bodrum’da yapıldı.

Çekimlerinin büyük kısmı Bodrum’da yapılan ve iki çocukluk aşkının kavuşma hikayesini anlatan  kısa film “Not”un galası önceki akşam Oasis Cinemarine Sinemaları’nda yoğun bir katılımla yapıldı.

Yönetmenliğini Serkan Turaç, görüntü yönetmeni ise Bedri Fırat Koçak’ın yaptığı filmde Cezmi Ersözle birlikte başrolü Gülbin Yeşil paylaştığı filmde Delfin Beldan, Ant Köse, Ahmet Hıdır ve Ali Türkyılmaz yardımcı oyuncu rolünde yeralıyor.

Gösterim öncesi Kent Haber’e açıklamalar yapan Cezmi Ersöz şöyle dedi:

“Bugün Bodrum’da ikinci gala oluyor. İlkini İstanbul Yeşilçam Sineması’nda yaptık. Filmimiz çok beğenildi. Bugün de Bodrum’da yapıyoruz. Bakalım tepkiler ve yorumlar nasıl olacak. Heyecanlıyız” diye konuştu.

Filmin senaryosundan da bahseden Ersöz filmin bir aşk hikayesi olduğunu anlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Çocukluktan itibaren birbirini seven iki insan var. Aşıklardan biri olan olan yazar sevdiğinin nerede olduğunu merak ediyor ve Türkiye’nin her tarafına kitaplarını  yolluyor. Bir gün mucize eseri kızın eline geçer diye. Genç kadın sonunda bir kitapçıya girer ve bir kitabı beğenir. Okur ve altı çizilmiş yerleri takip ederek iz sürer. Sonunda çocukluk aşkının Bodrum’da olduğunu anlar. İstanbul’dan uçağa atlar Bodrum’a gelir ve sevdiği adamın yani yazarın evini bulur. Bir kavuşma hikayesi. İstanbul’da çekilen küçük bir sahnenin dışında tamamen Bodrum’da çekildi. Seyirciler filmde Bodrum’un güzelliklerini de görecek” dedi.

Yaklaşık 20 kişinin yapımında görev aldığı kısa film “Not” çekimleri ve kurgusu dört ay sürdü.Film anlatım dili ile izleyiciye görsel bir sunum sunarken, müzikleri ile de dikkat çekiyor.  Filmin Müzikleri; “Ayrılık da sevdaya dair” adlı unutulmaz şarkısı ile Vedat Sakman ve son albümünden “Ah o His” adlı şarkısı ile Feridun Düzağaç’a ait. Filmde; Cezmi Ersöz’ün Şizofren Aşka Mektuplar kitabından da sözlü alıntılar yer almakta.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu