GündemKültür SanatManşet

SİMİN TANDER’LE DOĞUDAN BATIYA CAZ YOLCULUĞU

13.gümüşlük klasik müzik festivali13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti.

Gümüşlük sahilinde günbatımında gerçekleşen konserler caz severler tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan Simin Tander, kendine özgü şarkı yorumlarıyla ve büyüleyici sesiyle izleyicilerin büyük beğenisi kazandı.

Avrupa cazının en şaşırtıcı genç yeteneklerinden biri olarak gösterilen Simin Tander, batının cazı ve doğunun arabeski gibi birbirinden farklı türler arasında kültürel bir köprü oluşturuyor. Tander, Gümüşlük sahilinde verdiği konserde köklerinden gelen Doğu mirasına ve ruhunun derinliklerine uzanan dürtüsel doğaçlamalarla izleyenlerin kalbini kazandı.

Suda caz sahnesine piyano ve elektronik piyanoda Jeroen van Vliet; basgitarda Cord Heineking ve davulda Etienne Nillesen’den oluşan bir ekiple çıktı. Gümüşlük sahilindeki konserde Simin Tander, biraz mistik, biraz oryantal tonda seslendirdiği, caz formlarındaki parçalarla, özgün, benzersiz bir tarz sundu. Doğaçlama yorumlardan, öyküsel melodilere, yumuşak baladlardan zorlu ritimlere kadar çok geniş bir yelpaze ile izleyiciye seslenen Simin Tander, caz meraklılarından alkış aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu