GündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN İLÇE BELEDİYELERİNİN ELEŞTİRİLERİNE DESTEK

NİHAT ÖZTÜRK TBMMAK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirerek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri arasında ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Turistik ilçelerimiz ile ulaşımı sağlayan köy yolları perişan halde” dedi.

 

Miletvekili Öztürk, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince Muğla’da yaşanan bayram yoğunluğunu anımsatarak, “Bayram tatili süresince vatandaşlara verilmesi gereken belediye hizmetleri konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı. Yüzlerce insan su kesintileri yaşandığını bize iletti. Biz ayladır bunu söylüyorduk. Belediye hizmetlerinde aksamalar yaşandığını, her yere eşit hizmet gitmediğini ifade ediyorduk. Ramazan Bayramı tatilinde kamuoyu da bizim söylediklerimizin doğruluğunu bir kez daha gördü” dedi.

Öztürk, Muğla’ya hizmet için koşturduklarını anlatarak, “Muğla’da yaşayan 950 bin vatandaşımızın yararına olan her şeye destek oluruz. Milletin karşı olduğu şeylerde, vatandaşa sorulmadan hayata geçirilmeye çalışılan konularda da vatandaşımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Bodrum Yarım Ada’sının su sorunu çözdüğümüz gibi Muğla merkezin ve bölgesinin su sorunu çözmek için Sandras Dağları’ndan suyu Muğla’ya getireceğiz.

Mesela, Bodrum’da vatandaşlarımızın itirazlarına rağmen arkeolojik SİT alanında yaklaşık 7 bin ağaç kesilerek yapılmak istenen vahşi depolama tesisine karşı çıktık. Bizim duyarlılığımız çevreden kaynaklı. Binlerce çam fidanının kesilmemesini istediğimizden. Aynı duyarlılığı onlardan da bekliyoruz.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas’ta hayata geçireceği atık depolama tesisi için Çevre Bakanlığı’nda bekleyen ÇED Raporu konusunda destek olduk. Ölüdeniz’in Arıtma Tesisi için 10 Milyon TL’li desteğin Muğla Büyükşehir Belesiyesi’ne gitmesini sağladık. Büyükşehir’den de Ölüdeniz, Marmarsi ve Bodrum’un sahillerinin ihtiyacı olan arıtma tesislerinin acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu tarafsız yaklaşımımızın göstergesi” diye ifade etti.

 

Çifte Standart Söz Konusu

 

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, Muğla’da yaşayan vatandaşların yanı sıra yerel yönetimlerden gelen talepleri de siyasi parti ayrımı yapmaksızın değerlendirdiklerine işaret ederek, “Biz Muğla’mızın meselelerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri arasında ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Turistik ilçelerimiz ile ulaşımı sağlayan köy yolları perişan halde. Alt yapı sıkıntıları diz boyu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muğla’yı sadece bir merkezden ibaret zannediyor. Yaşanan bu ayrımcılığı doğru bulmuyoruz.

Türkiye’nin ve Muğla’nın gözde turizm merkezlerinde alt yapı ve hizmetlerde yaşanan aksaklıkların gerekçesi olarak ilçe belediye başkanlarımız Büyükşehir Belediyesi’ni gösteriyorlar. Özellikle, son dönemde ilçelerde yaşanan su kesintileri vatandaşımızı isyan noktasına getirdi. Vatandaşlar, tepkilerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. Su kesintisinden sadece 5 dakika önce gelen mesajlar yüzünden insanlar tepkili.

Bazı ilçelerde bir foseptik çukurunun boşaltılması için vatandaşlar 15-20 gün beklemek zorunda kalıyorlar. 21 . Yüzyılda alt yapısı olmayan yerlerde foseptik çukurlarının varlığı bile Büyükşehir Belediyesi’nin başarısızlığını gösteriyor” diye kaydetti.

 

İlçe Belediyeleri isyanda

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bugüne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  ilçelerde bulunan limanlar, otogarlar ve otoparkların kullanımı konusunda ilçe belediyelerini mağdur edici uygulamalar hayata geçirdiğini anlatarak,  şunları söyledi:
“Son olarak Sayıştay’ın tavsiye niteliğindeki kararlarını bahane edilerek Muğla’nın gözbebeği ilçelerimizde yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye çalışan belediye başkanlarının tüm yolların reklam gelirlerine el konularak mağdur edilmek istendiği iddiaları söz konusu.

Bu iddiaların büyük bir bölümü ilçe belediye başkanlarına ait. İlçe Belediye Başkanları Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk tanımaz ve haksız uygulamalarından bunalmışlar, rahatsız olmuş durumdalar. Biz 2 yıldır AK Partili 3 belediyemize yapılan haksızklıkları gündeme getiriyorduk. Yaşanan gelişmelerle bu çifte standart diğer belediye başkanlarının da basına yansıyan ifadeleriyle  tescillenmiş oldu.

Bu haksız hukuksuz uygulamaların AK Partili belediyelere yapılmasına alışmıştık. Görüyoruz ki; Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanan  bu mağduriyet tüm ilçe belediye başkanları için geçerliymiş”

 

Öztürk’ten Sorular

Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden elde edilen gelirlere rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin turizm merkezi olan ilçelere yeterince hizmeti götüremediğinin adı geçen ilçelerin belediye başkanlarının  basına yansıyan beyanlarından da anlaşıldığını ifade eden Milletvekili Nihat Öztürk, şunları söyledi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum. 2 yıldır ilçelerdeki  otogar, liman, otopark ve reklam panolarından ne kadar gelir sağlandı? Elde edilen bu gelirle hangi ilçeye ne kadarlık hizmet götürüldü?  Bunu kalem kalem kamuoyuna açıklayın lütfen.

Gözde Turizm merkezlerimizin Ramazan Bayramı’nda yaşadığı trafik karmaşasını ve Kaosu gördük. Trafikte yaşanan bu keşmekeş gazetelere manşet oldu. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı? Ulaşım da yaşanan sorunları sadece otobüs ve minibüs almakla çözmeyi mi düşünüyor musunuz?

Gördüğüm kadarıyla vatandaşa hizmet götümekten aciz olan Muğla Büyükşehir Belediyesi turizmin gözde merkezlerini altın yumurtlayan tavuk olarak görüyor du. Ancak, altın yumurta ile yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi artık tavuğun kendisini kesmeye karar vermiş görünüyor.

Vatandaşlara hizmet götürmeye çalışan, halkın seçtiği belediye başkanlarına yapılan bu haksızlığı doğru bulmuyoruz. Bu uygulamanın, CHP’li Büyükşehir Belediye başkanının dilinden düşürmediği Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bağdaşıp, bağdaşmadığını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye kaydetti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu