GündemKültür SanatManşet

DİBEKLİHAN’DA ŞİİR GECESİ

bodrum-dibeklihanBirçok şiirinin bestelendiği, toplumcu gerçekçi şiir anlayışını benimsemiş, yazar, çevirmen, edebiyatçı ve devrimci Türk şair Ataol Behramoğlu ile Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Ahmet Telli, Sunay Akın, Cezmi Ersöz ve Gökhan Hoştürk’ün Şiirlerinden yaptığı besteler ile tanınan müzisyen Haluk Çetin Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde Müzikli Şiir Gecesi gerçekleştirdiler.

 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer tarafından düzenlenen, ünlü şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin’in gerçekleştirdiği Müzikli Şiir Gecesine, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci-yazar Yılmaz Özdil, Belgesel yapımcısı, TV programcısı ve gazeteci-yazar Nebil Özgentürk, TV sunucusu ve gazeteci-yazar Metin Uca, tiyatro ve sinema sanatçısı Salih Kalyon, gazeteci-yazar Nükhet Tatari, Kalsik Müziğin duayen sanatçısı Gülsin Onay ve yüzün üzerinde sanatsever katıldı.

 

Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve Çetin Tekindor’un seslendirdiği Ataol Behramoğlu’nun yaşamını anlatan Portre adlı belgeselin izlenmesinin ardından sahneye çıkan ünlü Türk şairi Ataol Behramoğlu şiirlerini okurken, 22 yıldan bu yana birlikte Müzikli Şiir etkinlikleri düzenledikleri Haluk Çetin’de Ataol Behramoğlu’nun bestelenmiş şiirlerini icra etti.

 

Metin Uca’da sahneye çıkarak Ataol Behramoğlu ile ilgili anılarını paylaştı. Uca muhalif ve mizahi kişiliğini de bırakmadan küçük bir öyküyü de yine izleyenler ile paylaştıktan sonra, bir Ataol Behramoğlu şiiri okudu.

 

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bu gece şiir gecesi olduğunu ifade ederek, Ağustos ayı başında Dibeklihan’da bir söyleşi yapacağının bilgisini vererek şöyle konuştu; “Biz biraz önce Cenap bey ve diğer arkadaşlar beraberdik ve biz bir karar verdik. Herkes te bu karara katıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl, Temmuz ayı içinde Dibeklihan’da Kültür ve Sanat Festivali yapacağız. Her türlü sanat faaliyeti olacak. Böylece Bodrum’un sosyal ve kültürel yaşamına bir katkımız olacak. Bu ağustos başında da benim burada bir söyleşim olacak.”

 

Yılmaz Özdil ise Dibeklihan’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Bodrum’un sadece popüler kültür etkinlikleri ile anılması aslında bir haksızlık. Bodrum’da Dibeklihan gibi bir vaha var. Çölde bir vaha gibi. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ataol Behramoğlu, sadece bir şair ve gazeteci değildir. Benim için idol bir insandır. Hem sanatı hem de kişiliği ile bize bayrak olmuştur. Onu dinleyecek olmanın heyecanı içindeyiz.”

 

Tiyatro ve sinema sanatçısı Salih Kalyon’da 50 yıl öncesinden bu yana tanıdığı bir şair olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Ataol Behramoğlu bizim dönemin önemli şairlerinden. Bu akşam onu dinlemek fırsatı doğduğu için Dibeklihan’da çok mutluyum.”

 

Yaklaşık üç saat süren Müzikli Şiir Gecesinin en sonunda ise Nebil Özgentürk Garcia Lorca’nın şiirinden bir Zülfü Livaneli bestesi olan Atlı türküsünü seslendirdi.

Programın sonunda yazar, çevirmen, edebiyatçı ve devrimci Türk şair Ataol Behramoğlu ile müzisyen Haluk Çetin dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu