GündemHayatManşet

ÖZBEY KHASHİMOVA MÜSLÜMAN OLDU

Bodrum MüftülüğüÇalışmak için 7 ay önce Türkiye’ye gelen Saodat Khashimova, 6 ay önce Bodrum’da oto kiralama işi yapan Şevki Demir ile bir arkadaş ortamında tanıştı. Bir süre sonra aralarında duygusal bağ oluşan ikili nişanlandı.

Müslüman olmayı düşünen Khashimova, nişanlısına durumu anlatarak Bodrum İlçe Müftülüğüne müracaat etti. Gerekli belgeleri temin eden Khashimova, Bodrum İlçe Müftülüğündeki ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Dr. Ali Ünal, Safiye adını seçen Khashimova bazı önerilerle bulunup, İslam dini ile ilgili bilgiler paylaştı.

İhtida belgesini alan ve müftü Ünal’ın Rusça mealli Kuran-ı Kerim hediye ettiği Safiye Khashimova, İslam dinini bildiğini ama daha iyi öğrenip, yaşayacağını söyledi.

Uzun bir süredir Müslüman olmak istediğini anlatan Safiye Khashimova tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müslüman olmayı çoktandır istiyordum.  Müslümanlığı biliyorum. Okudum, araştırdım.  Zaten babam Müslüman’dı. Annem beni küçükken Hristiyan yapmış. Ama artık büyüdüm ve isteğimle Müslüman oldum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu