ÇevreGündemHayatManşet

ONLARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

bodrum_kaplumbagalari_eliyle_besliyor (4)Yalı Mahallesinde, özellikle yoldan karşı karşıya geçerken ezilme tehlikesi atlatan kaplumbağaları alarak besleyen Ayhan Karadal, 15 kaplumbağa ile gün boyu yakından ilgileniyor.

Kaplumbağalar ile ilgili internetten araştırmalarda yapan Karadal, hayvanların yumurtalama döneminde olduğunu öğrendikten daha sonra onlara daha bir yakınlık gösterdi. Bazı kaplumbağalar ise Ayhan Karadal’a o kadar alışmış ki, kendilerine yiyecek getirmesi ile birlikte onun peşinden yürümeye başlıyorlar.

Kaplumbağaları elleriyle besleyen otopark görevlisi Karadal, her gün farklı meyve sebzelerle kaplumbağaları besliyor onları yıkayarak temizliyor.

Öncelikli amacının kaplumbağaların hayatlarını korumak olduğunu ifade eden Ayhan Karadal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Otobüsler gelip geçerken gördüm ve hayvanları ezilmesin diye aldım. Baktım bunlar çoğaldı, canları tehlikeye düşmesin diye kendim beslemeye başladım. Şimdide yavrulama dönemi, şuan yumurtadalar. Yumurtalarını toprağa gömdüler. İlerleyen günlerde yavruları çıktıktan sonra tekrar doğal ortamlarına salacağım.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu