ÇevreGündemManşet

ÇÖPLER ARASINDA SABAH YÜRÜYÜŞÜ

bodrum_copler (7)Bodrum’da önceki senelerde de gündeme getirdiğimiz çöp toplama konularında yine sıkıntılar yaşanmakta.

Özellikle ilçe merkezi başta olmak üzere bazı mahallelerde çöp toplama saatlerinde günü gününe değişiklik yaşandığını belirten vatandaşlar, çöp konteynırlarında biriken çöpler nedeniyle çöplerini konteynırların dışına bırakıyor. Bazı sokak hayvanları bu çöpleri dağıtırken, ortaya istenmeyen görüntüler çıkıyor.

Bodrum merkezde sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, bazı bölgelerde hemen hemen her gün çöplerin arasından yürüyerek sabah sporlarını gerçekleştiriyorlar. Neyzen Tevfik Caddesi Tepecik Çocuk Parkı’nın yanında bulunan geniş kaldırım bu olayın en çok yaşandığı bölge olarak biliniyor. Bir temizlik işçisinin aralardaki çöpleri öbek öbek biriktirmek yerine kaldırımın ortasına süpürmesiyle ortaya kötü görüntüler çıkarken, sabah yürüyüşü yapan bir çok vatandaşta duruma tepki gösteriyor. Kaldırımın ortasına doğru süpürülen çöpler daha sonra gelen temizlik aracı tarafından toplanırken, zaman zaman 2 saat sonra gelen araç nedeniyle kaldırım uzun süre çöpler içinde kalıyor.

Önceki sene Bodrum basınında aynı bölge için çıkan haberlerin ardından çöp toplama yöntemi değiştirilmişti ancak, görülüyor ki bu sene yeniden aynı yöntem ile toplanan çöpler kötü görüntü oluşturmaya devam ediyor.

Muhabir: Mehmet Can Meral

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu