GündemHayatManşet

KORUYUCU AİLELER İÇİN İFTAR PROGRAMI

vali-iftar-bodrumMuğla Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Muğla’daki koruyucu aileler için iftar yemeği düzenledi.

Bodrum Salmakis Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayev, Bodrum Belediye Başkanvekili Kemal Orman ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Nazmi Şamlıoğlu katıldı.

16 koruyucu aile ve 29 koruyucu aile yanında kalan çocuğun da hazır bulunduğu iftar yemeği Bodrum Müftüsü Dr. Ali Ünal’ın iftar duası ile başladı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla’da gönül elçileri projesi sayesinde bugün 35 ailenin yanında toplam 47 çocuğun sıcak yuva ortamına kavuştuğunu belirterek, koruyucu ailelere şükran borçlu olduklarını söyledi. Akkuzu konuşmasının devamında, “Valilerin eşleri tarafından yürütülen gönül elçileri projesi öncesinde ilimizde 9 ailenin yanında 10 koruyucu ailede çocuğumuz vardı. Bugün 35 ailemizin yanında 47 tane çocuğumuz sıcak yuva ortamında bakılıp topluma kazandırılmak üzere yetiştirilmektedir. Bizler sizlere çok şey borçluyuz. Bu çocuklara evinizi, gönlünüzü açtınız, kimsesizlerin kimi olarak bu çocuklara sahip çıktığınız için hepinize şükran borçluyuz.” diye konuştu.

Daha sonra koruyucu aileler adına konuşan Nazmiye Kulaç ise “14 yıllık evlilikten sonra üç sene önce çocuklarıma kavuştum. Artık hiç ümidim yoktu, çocuğumuz olmuyordu.

Kurumdaki bütün yetkililer bize çok yardımcı oldular. Berkay ve Mertcan kardeşleri ailemize kattık. Onlar hayatıma girdikten sonra inanılmaz bir değişiklik oldu. Onlar bana yıllar sonra evlat sevgisini tattırdılar. Dilerim onların mürüvvetini görecek kadar birlikte olurum onlarla” ifadelerini kullandı.

Programda son olarak konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek,  koruyucu aile olmak için bazı şartlar gerektiğini ve her isteyenin koruyucu aile olamadığını belirterek şunları söyledi;

“Muğla’da il müdürlüğümüz çocuklarımızı kimsesiz bırakmıyor. Çocukların eğitilmesi büyütülmesi konusu hem dini hem insani görevimizdir. Sevgiyle onlara anne baba sıcaklığı, anne baba sevgisi, şefkati sağlayarak onlara sahip çıkabiliriz.”

İftar yemeğinde daha sonra koruyucu ailelere ve yemek organizasyonuna destek veren işadamı Tuncay Karakaya’ya il müdürlüğü tarafından birer plaket sunuldu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu