GündemManşet

IRK KÖPEKLER BODRUM’DA YARIŞTI

kopek_irklri_yarismasi (9)Bodrum’da düzenlenen Ulusal Köpek Irk Standartları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF)’nun organizasyonu ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Gümbet Koyunda bulunan alanda düzenlenen yarışmada, Türkiye’nin birçok ilinden 30 ırkta, 200 köpek ırklarında en iyisi olmak için yarıştılar.

Irklara göre ayrılan 3 ayrı bölümde birçok özelliklerine göre yarışan köpekler, bölgede bulunan yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekti. Özellikle çocuklar köpeklere yoğun ilgi gösterirken, bazı çocuklarda köpeklerin havlamasıyla korktular.

KIF Asbaşkanı Ozan Belkıs, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’da yerli ırkların da dahil olduğu Ulusal Köpek Irk Standartları Yarışması’nın dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışmanın her yıl olduğu gibi bu yılda Sonja Yılmaz anısına yapıldığını ifade eden Belkıs sözlerini şöyle sürdürdü;

“Konusunda uzman eğitimini almış olan kinolog hakemlerimiz, her ırkın kendi içerisinde taşıması gereken özellikleri değerlendirerek ring esnasında köpeklerin puanlamasını ve sıralamasını yapıyor.”

KIF Asbaşkanı  Belkıs, yarışmayı yapmaktaki amaçlarının ırkların doğru gelişimini sağlamak olduğuna da dikkati çekti.

Yaklaşık 5 saat süren yarışma sonunda kendi ırklarında en iyi dereceleri alan köpeklerin sahiplerine, plaket ve çeşitli ödüller verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu