AsayişGündemManşet

24 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Bodrum-Akyarlar-YangınAkyarlar Mahallesinde çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangında yaklaşık 200 hektarlık alan zarar gördü.

Yangın söndürme ekiplerine ve bölgedeki vatandaşlara zor anlar yaşatan yangın önceki gün Akyarlar Mahallesi dağlık bölgesinde başladı. Zaman zaman yerleşim yerleri yakınlarına kadar ulaşan, otluk ve makilik alanda etkili olan yangın geniş bir alana yayıldı.

Yangına, ilk etapta müdahale eden Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, Orman İşletme Şefliği, Bodrum AKUT ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneğine bağlı ekiplere gece saatlerinde Muğla UMKE, Muğla, Bodrum, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de destek verdi. Bölge sakinleri ve tatilcilerde yangını söndürmek için görevlilere bahçe hortumları ve su kovalarıyla yardımcı olmaya çalıştı.

Arazi şartlarından dolayı karadan müdahalenin zor olduğu bölgeye gece saatlerinde iş makineleri sevk edildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar bölgede etkili olan yangına müdahale eden ekiplere günün aydınlanmasıyla birlikte havadan takviye geldi. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bir yangın söndürme uçağı ile üç helikopterin havadan müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.

Öte yandan, yangın sırasında, bölgede hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri çok sayıda yaralıya müdahale etti.  Dumandan etkilenen ve söndürme çalışmaları sırasında hafif yaralanan itfaiyecilere ilk müdahaleleri olay yerindeki sağlık ekiplerince yapıldı. Durumu kötü olanlar hastanelere sevk edildi.

Yangının sönmesiyle birlikte Akyarlar Mahallesinde hayat normale dönerken Jandarma ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Fotoğraf: M.Can Meral..

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu