ÇevreGündemManşetSiyaset

ÖZTÜRK’TEN GÜRÜN’E ÇAĞRI

Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk-BodrumMuğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk Bodrum gündemi yakından ilgilendiren konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclis’indeki yoğun gündeminin ardından Bodrum’a gelen Milletvekili Nihat Öztürk, başta Büyükşehir Belediyesince Mumcular Sazköy bölgesine yapılmak istenen katı atık tesisi olmak üzere, TOKİ, Külliye ve son olarak da CHP’li Milletvekillerinin cezaevindeki bazı teröristlere ziyaretleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

Bodrum AK Parti İlçe binasında düzenlenen toplantıya İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ev sahipliği yaparken Milletvekili Öztürk, özellikle katı atık tesisi ile ilgili olarak son kez konuştuğunu ve bu konu hakkında bir daha basın toplantısı düzenlemeyeceğini ifade etti.

ATIK SULAR YERALTI SULARINA KARIŞACAK…

Büyükşehir Belediyesinin Karaova Bölgesinde yapmak istediği katı atık tesisi ile ilgili olarak bazı kurumlardan görüş aldığını ve bu alınan görüşlerde halk sağlığı açısından çok önemli detaylar olduğuna dikkat çeken AK Partili Milletvekili Öztürk şunları söyledi:

“Yetkililerin izni var diyorlar. Evet, yetkililer izin vermişler ama şunları da söylemişler; özellikle Orman Bakanlığına bağlı DSİ’nin bildirdiği görüş. DSİ’nin 06.03.2016 günlü yazısında şunlar söylenmiş; ’Saha jeolojik açıdan bol çatlaklı ve kırıklı. Çatlak kireç taşlarından dolayı yeraltı sularının beslenebileceği dikkate alındığında, söz konusu katı atık depolama tesisi yapıldığında yeraltı sularının kirlenebileceği gözlemlenmiştir.’ diyor.  Bu yazı yeni bir şey. İşin özeti yaparsanız yeraltı suları kirlenir. DSİ’nin görüşünü yok sayarsanız Bodrumlunun içme suyuna her an atık karışabilir.”

SİYASETTE YAPMIYORUZ ŞOVDA..

Yaklaşık 1 aydır konu hakkında konuştuğunu ifade eden Nihat Öztürk, amacının siyaset yapmak olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Milletvekilleri Gündoğan’daki yanan çöplük alanına gelmiş, biz yapmak istiyoruz ama AK Partililer karı çıkıyor diyorlar. Böyle bir yanlış yönlendirme nasıl yapılabilir anlamıyorum. Bodrum Belediyesini ben yönetmedim, Gündoğan çöplüğünü ben yaratmadım, hala kullananda ben değilim. Ben miyim bunların sorumlusu. Ben 7 aydır milletvekiliyim, beni buldunuz sorumlu tutacak. Çöplük yanınca ağaçlar yanıyormuş, Sazköy’de kesilecek ağaçların iki katı ağaçlar buralarda yanıyormuş. Buradan CHP’lilere sesleniyorum, hiç boşuna Artvin’e falan gitmeyin, gelin Bodrum’da çevre katliamının alası yapılıyor. Ben şov yapmıyorum, öyle bir derdimde yok. Yapamıyorlarsa bıraksınlar. İstanbul’u Ankara’yı, Antalya’yı nasıl yönetiyorsak Muğla’yı da yönetiriz. Muğla’nın içme suyunu, yollarını nasıl yapıyorsak Bodrum’un çöp problemine dair destek vermeye hazırız.”

AĞAÇLARI ORMANA KESTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Katı atık tesisinin yer tesliminin 7 bin ağacın kesilmeden nasıl yapıldığını araştırdıklarını ve bunula ilgili olarak şikayette bulunacaklarını söyleyen Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“O ağaçlar kesilmeden Belediyeye yer teslimini kim yaptıysa, kim ihale ettiyse Osman gürün Bey gitsin onu mahkemeye versin. Şuan istiyorlar ki Orman İşletme gelsin o ağaçları kessin. Bende diyorum ki maden Orman İşletme belediyeye vermiş kendileri kessin. Kendi yaptıkları katliama bizi ortak etmeye çalışıyorlar.”

BİZ DESTEK OLMAYA HAZIRIZ

Yaşanan çöp sorununa ilişkin Büyükşehir Belediyesinin istemesi halinde AK Parti olarak destek vermeye hazır olduklarına dikkat çeken Milletvekili Nihat Öztürk şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanı ben olsam ve karşıma gelip benim önüme bu kadar problemi ortaya koysa, milletvekiline derim ki, gelin çay içelim, problemleri birlikte çözelim. Bizde her türlü desteği veririz. Ama yok illa biz bunu yapacağız derlerse de biz başkaları gibi önüne yatarız, amuda kalkarız demiyoruz. Madem ihaleyi yaptılar, yer teslimini yaptılar ağaçları kessinler. Keste bu millet CHP’lli belediyenin ikiyüzlülüğünü görsün. Biz her şeyi söyledik. Bizim içimiz rahat. Bundan sonra bu konu ile ilgili tek bir basın açıklama yapmam. Bundan sonraki yaşanacak olanlar, Bodrumluların, Bodrum Belediyesinin, Çevrecilerin ve Muğla’nındır.”

CHP’Lİ VEKİLLER İNAAT İŞİNE Mİ GİRDİ?

Bodrum’a yapılması planlanan TOKİ hakkında CHP’li Milletvekillerinin çıkışlarına değinen Nihat Öztürk konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin her tarafından TOKİ konut ürettiği zaman vatandaş bayram ediyor. Bodrum’da tek rahatsız olanlar 500 bin, 1 milyon liraya ev satanlar. Vatandaşlar ise ne zaman başlayacak diye soruşturuyorlar. TOKİ’ye neden karşı olursunuz, iki nedeni vardır. Birincisi çevreye zara vermesi, biz çevreye saygılı olup koruyacağız. İki, şehircilik açısından karşı çıkarsınız. Bodrum’un dokusuna uygun iki katlı evler var. Siz buraya 10 katlı ev yaparsanız bende karşı çıkarım. Bodrum’da gariban yok mu? Millet burada uygun fiyatlarla ev sahibi olsa fenamı olur. Birde Bodrum’daki sosyolojik yapıyı değiştirecekler, dışarıdan insanları TOKİ’ye yerleştirip oy oranlarını arttıracaklar diyorlar. TOKİ’nin hangi şartlarda ev verdiği belli. 5 yıl oturma şartı varken nasıl dışarıdan insanları getirirsin. TOKİ’ye karşı olmanın altyapısını anlamış değilim. Aklıma şu soru geliyor, acaba milletvekili inşaat işine girdide benim haberim mi yok. Külliye meselesi bizim meselemiz değil onu gidip vakıfa sorarsınız ama TOKİ bizim meselemiz ve sahip çıkıyoruz. İlla yaptırmam diyorlarsa hesabını vatandaşa verirler kardeşim.  İnşallah 2019 seçimleri var önümüzde vatandaş da bunu hesabını sorar.”

ANKETLERDE AK PARTİ YÜKSELİŞTE

Geçtiğimiz günlerde Milas ve Bodrum’da ziyaretlerde bulunan CHP Muğla Milletvekillerinin kendiliğinden bölgeye gelmediklerini, işin arkasında seçim anketlerinin olduğunu ileri süren Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Elimde 4 tane anket var. AK Parti son 7 aydaki oyları sürekli artıyor. En son ki ankette CHP ile aramızdaki puan farkı 4 ‘dü. Yani yüzde 42’ye yüzde 38. CHP’li milletvekillerinin buralara gelip açıklamalarda bulunmaları kendi kendilerine olan bir şey değil. Bizdeki anketlerden onların elinde de var. Meselenin esas özü bu. “

CEZAEVİNDEKİ TERÖRİSTLERE BİREYSEL ZİYARETLER YAPTILAR

Konuşmasına, son dönemde Türkiye gündeminde geniş yer bulan ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu’nun önüne şehit cenazesinde kurşun atılmasına kadar uzayan cezaevindeki teröristlerin ziyaretlerine değinerek tamamlayan Nihat Öztürk, şu ifadelere yer verdi:

“Hani diyorlar ya, biz komisyonca gittik, AK Partililerde vardı, yok öyle değil. Bireysel, adamlar almış iznini, savcılığa vermiş, ben PKK’lı X kişiyi ziyaret edeceğim demiş. Gitmiş cezaevinde o PKK’lıyı ziyaret etmiş. O kadar mazlum varken oda gitmiş polise kurşun sıkıp şehit eden DHKP-C’liyi bulmuş. Her konuyu istismar eden CHP’liler milletin birlik ve beraberlik içinde olması gereken terör konusunda istismar ediyor.”

Basın toplantısını tamamlayan Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk bir iftar programına katılmak için Muğla’ya hareket etti.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu