EğitimGündemHayatKültür SanatManşet

ÖNCE ÖĞRENDİLER SONRA ÇEKTİLER

Milas-Gülümse Çekiyorum ProjesiMilas Mehmet Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik fotoğraf kursu Bodrum’daki sergi ile taçlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Engelliler Destek Programı” kapsamında gerçekleştirilen “Gülümse Çekiyorum” projesi ile 72 saat fotoğraf eğitimi verilen zihinsel engelli 13 öğrencinin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Kurs sonrası Muğla Valiliğince kendilerine verilen profesyonel fotoğraf makineleriyle Ege Bölgesinin farklı noktalarına düzenlenen gezilerde fotoğraf çekme imkanı elde etti. Öğrencilerin çektikleri “insan ve doğa” konulu fotoğraflardan oluşan sergi, Turgutreis Mahallesi’ndeki Atatürk Meydanında açıldı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel’inde katıldığı sergi açılışında engelli öğrencilerin heyecan ve mutluluğu gözlerden kaçmadı.  Koruma altındaki çocukların hayata bağlanması için gerçekleştirilen çalışma sergiyi gezen yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı.

Açılışta konuşan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, koruma altındaki çocukların hayata bağlanması için bu tür çalışmaların devam edeceğini, çalışmalarda ve sergide emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Boyunlarına astıkları fotoğraf makineleri ile çektikleri fotoğrafların yanında bu kez onlar poz verdi. 19 Yaşındaki Kader, “çok mutlu oldum, benim için çok iyi oldu. Kafamızı dağıtmak için de çok farklı bir yöntem oldu. Sürekli çekmek istiyorum” dedi.

Projenin başından sonuna kadar öğrencilerle birlikte olan fotoğraf eğitmenleri, yapılan etkinlikle öğrencilerin psikolojilerinin de düzeldiği ifade etti.

Fotoğraf Eğitmeni Volkan Yıldız, Çok başarılı bir süreç geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz, kendilerinden beklenen performansın kat kat fazlasını gösterdiler ve bu uygulama esnasında çekilen fotoğraflardan da bir sergi düzenledik. Bugün onu sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzleyenlerde onların neler yapabildiğini gördüler ve bu bizleri de hepimizi çok mutlu etti.”

Projenin diğer eğitmeni Mutlu Hazer ise “Proje kapsamında fotoğraf makineleri temin edilerek Ege Bölgesinin çeşitli yerlerinde fotoğraf çekilmeleri sağlandı. Yaklaşık 72 saatlik bir kurs aldılar. Daha sonra ortaya gördüğünüz bu eserler çıktı.  Birçoğunun fotoğraf makinesi ile tanışmasından sonra psikolojik durumlarında da düzelme görüldü” dedi.

39 fotoğrafın yer aldığı sergi, 2 gün daha Turgutreis Mahallesinde sergilenmeye devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu