EğitimGündemMagazin

KARDEŞ OKUL PROJESİ’NİN 20. YILI KUTLANDI

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiBodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20 yıldan beri kardeş okul projesini sürdürdüğü Almanya’dan Alexander Von Hunbolt Schule okulundan 14 öğrenci ve dört öğretmeni Bodrum’da ağırlıyor. 24 mayısta Bodrum’a gelen kafile 3 haziranda ilçeden ayrılacak.

Yabancı kültürleri, davranışları tanıma ve yabancı dili geliştirmenin de hedeflendiği projede Almanya’dan gelen öğrenciler bu süre zarfında Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin evlerinde konaklıyorlar.

Önceki akşam ise “Kardeş Okul Projesi”nin 20. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama yemeği düzenlendi. Trafo Cafe’de gerçekleşen yemeğe Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile Almanya’dan gelen kafilenin yanısıra Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’de katıldı. Gecede projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi de verildi.

Proje hakkında bilgiler veren Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ersan Akbulut şunları söyledi:

“Kardeş okul projesi bizim 20 yıldır sürdürdüğümüz bir proje. Bu sene 20. yılının kutlanması münasebetiyle bir yemek düzenledik. Öğrenciler burada çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Kaymakamlığı, Belediyeyi ziyaret ettiler. Bodrum’da şehir turu yaparak tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Bu zaman zarfında okuldaki derslere de girdiler. Onun dışında sanatsal ve sportif faaliyetler de gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Projenin kurucularından Alexander Von Hunbolt Schule okulu öğretmenlerinden Dorit Walter “kardeşlik projesini hayata geçirdiğimizde Bodrum’a geldim. Şunu söyleyebilirim; Bodrum’a aşık oldum. Kültürünü doğasını çok sevdim. Buraya gelen öğrencilerimiz otellerde değil ailelerde kalıyorlar. Böylece kültürel etkileşim oluyor” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu