GündemKültür SanatManşet

ULUSLARARASI BODRUM DANS FESTİVALİ DANS YARIŞMALARI İLE SON BULDU

17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali,Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, dans yarışmaları ile son buldu.

Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen “Türkiye Dans Sporları Federasyonu – Sosyal Latin Dansları (Salsa) Kulüplerarası Sıralama Yarışmasında” Türkiye’nin dört bir yanından Bodrum’a gelen yüzlerce sporcu kıyasıya yarıştı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde 124, Yetişkinler kategorisinde 230 olmak üzere toplam 354 sporcunun katıldığı Salsa yarışmaları sabah 09.00 da başladı ve akşam 19.00 a kadar devam etti. Yarışmaları Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunu dolduran yüzlerce kişi izledi.

Bodrum Dans Kulübü başkanı Fatih Özvezneci festival sonunda yaptığı açıklamad aşunları söyledi:
“Türkiye Dans Sporları Federasyonunun kurulduğu ilk yıldan itibaren federasyon ile ortaklaşa dans yarışmaları düzenledik. Her yıl Bodrum’da yüzlerce sporcuyu ve beraberlerinde gelen binlerce tarafları ağırladık. Uluslararası Bodrum Dans Festivalinin son iki gününde düzenlenen yarışmalarda dansın en iyilerinin de  belirleyerek festivalimiz  tamamlandı. 17. Uluslararasi Bodrum Dans Festivalinde bu yıl; organizasyon komitesinde 17 ülke yer aldı. 5 gün süren festival etkinliklerinde 1171 dansçı sahne aldı. Etkinlikleri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Dans Yarışmalarında 354 sporcu yarıştı. 30 ülkede 400’den fazla habere konu olan festivalimiz Bodrum Turizmine 1 milyon Euro katkı sağlandı” dedi.

Her yıl Mayıs ayının son haftasında düzenlenen “Uluslararası Bodrum Dans Festivali” Unesco Milli Komitesi kararı ile 2016 yılında Unesco Logosu taşımaya hak kazanan ülkemizdeki ender organizasyonlar arasında yer alıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu