GündemManşetSağlıkSpor

ASUMAN KRAUSE’DEN ZİNDE KALMANIN YOLLARI

Asuman krause-BodrumGeçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının düzenlediği sağlıklı yaşam etkinliğine katılan eski manken ve sunucu Asuman Krause sağlıklı yaşam hakkında tüyolar verdi.

Krause insanların yürüyen merdivenlerde bile yürümesi gerektiğini söyleyerek “otomatik merdivenleri kullanmayın, kullansanız bile o merdivenlerde yürüyün. Eğer bu şekilde yaparsanız bölgesel yağlanmanız olmaz” dedi.

Asuman Krause, insanların hızlı adımlarla yürümesinin bile faydalı bir spor olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı beslenmek çok önemli bir şey, sadece hareket değil sağlıklı beslenmek ile desteklememiz gerekiyor. Bahane üretmemek lazım, yok kıyafetim uygun değil, ayakkabım uygun değil gibi şeyler. Mesela metrodan çıkıp, işe giderken bile daha hızlı adımlarla yürümek bile işe yarar diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız bahane üretmesin her yerde hareket edilebilir” şeklinde konuştu.

Her zaman spor yaptığını ifede eden Krause sözlerini şöyle tamamladı:
“Ben her zaman spor yapıyorum. O yüzden halen aynıyım. Yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum. Yaşta ilerliyor bu yüzden daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Ama ben çocukluğumdan beri sporu hayatımdan eksik etmedim. Spor yapamadığım zamanlarda ise biyerden biyere giderken daha hızlı yürüyerek gittim. Ben her yerde hareket etmeye çalışıyorum. Birde fast food ürünlere dikkat ediyorum dengelemeye çalışıyorum. Herkes kendi vücudunu iyi dinlemeli zaten o bütün sinyalleri veriyor. Spor yaptığınız zaman ağrınız sızınız kalmaz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu