GündemKültür SanatManşet

DÜĞÜN YA DA DAVUL “PERDE” DEDİ

Bodrum-davul yada düğünUsta oyuncu ve oyun yazarı Haşmet Zeybek’in ünlü tiyatro oyunu “Düğün ya da Davul” geçtiğimiz akşam Heredot Kültür Merkezi’nde ilk kez seyircisiyle buluştu.

Çok sayıda seyircinin iştirak ettiği tiyatro oyununda izleyiciler zaman zaman kahkahalara boğuldu.

Oyun, Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Sahne Sanatları Çalışma Grubu tarafından organize edildi. 2015 yılı Ağustos ayında, Kültür Sanat Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, yarımada genelinde oyunda yer almak isteyen herkese çağrı yapılmasının ardından, Sahne Sanatları Çalışma Grubu oyuna start verdi. Oyunun yönetmeni Hüseyin Akşen ve koordinatörü Alev Gürcan Tekoğul ile uzun ve titiz çalışmalar sonucunda oyuncular belirlenip provalara başlandı.

Oyunu uzun yıllar Türk Tiyatro ve sinemasına emek veren sanatçı Hüseyin Akşen sahneye koydu. Oyuncular, profesyonellerden ve Muğla Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinden oluştu. Yapılan çalışmalarla, Bodrum Belediyesi, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri ve Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün destek ve yoğun çabalarıyla bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Türküler ve şarkılarla bezenmiş müzikal tadındaki köy seyirlik komedi oyunu, sezon içinde tüm Bodrum Yarımadası’nda salonlarda ve köy meydanlarında vatandaşlarla buluşacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu