ÇevreGündemManşetSiyaset

BAŞKAN DEMİRALP “7 BİN AĞACIN KESİLMESİNE GÖZ YUMAMAYIZ”

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI İMZA KAMPANYASI (3)Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Saz Köy Akdam mevkiinde bulunan 7 bin ağacın kesilmemesi için imza kampanyası başlattı.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Kültür merkezi önünde başlatılan imza kampanyası öncesinde basın açıklamsıa yaptı. Akdam’a yapılacak tesisin ‘sözde’ katı atık depolama tesisi olduğunu ancak kendilerine göre ‘vahşi depolama’ alanı olduğunu söyleyen Demiralp, “Biz bu projeye hayır diyoruz. Bunu eyleme dönüştürmek istedik. Bu nedenle imza kampanyası başlattık. Konuyu, vekillerimiz de Meclis’e taşıdı. Bakanlarımızın haberi var.” dedi.

Bodrum çarşı içinde üç tane imza standı kurduklarını ve belli bir sayıda imzaya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Çiğdem Demiralp, kampanya tamamlandıktan sonra toplanan imzalarla birlikte yargı sürecini başlatacaklarını açıkladı.

Proje nedeniyle Sazköy’de 7 bin ağaç kesileceğini kaydeden Demiralp, “Biz projeye değil, ağaçların kesilmesine karşıyız. Üstelik 7 bin rakamı Bodrum için önemli bir değerdir. Karaovayı önemsiyoruz. Oranın çöplük olmasını istemiyoruz. 7 bin ağacın kesilmesine göz göre göre seyirci kalmamalıyız diyoruz. Herkesi imzaya davet ediyoruz. Yanlış anlaşılma olmasın. Biz projeye karşı değiliz. İhanet de etmiyoruz. İhanet, 7 bin ağacın kesilmesidir diyoruz. Karaova’nın vahşi depolama ile çöplük haline getirilmesi mümkün değğildir, olması da doğru değildir. Projenin gerçekten uygulanacağını düşünseydik destek verirdik. Tıpkı zamanında verdiğimiz gibi. Ancak biz vahşi depolamaya karşıyız” ifadelerini kullandı.

“BELGELERE DAYANARAK KONUŞUYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyi kamuoyuna açıklamasını isteyen Demiralp, “Paraları olursa, ileride katı atık entegre tesisine dönüştüreceklerini ifade ediyorlar. Biz bu nedenle karşıyız” dedi.Demiralp, bölgede kesilecek ağaç sayısı ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden bilgi aldıklarını belirterek, “Tam 6 bin 918 ağacın kesileceğini öğrendik. Elimizdeki belgelere dayanarak konuşuyoruz” şeklinde konuştu.  

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu