ÇevreGündemManşet

DALGIÇLAR TÜRKBÜKÜ KIYILARINI TEMİZLEDİ

turkbuku deniz dibi temizligi (10)Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizliği çalışmalarının bu haftaki durağı Türkbükü sahili oldu. Etkinliğe katılan küçük öğrenciler ise kıyılarda gördükleri çöpleri toplayarak büyüklerine örnek oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri tarafından “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülünü alan Bodrum Belediyesi’nin “Denize En Çok Mavi Yakışır” etkinliği devam ediyor. “Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenerek Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçların yardımıyla gerçekleşen çalışmalar, bu hafta, Bodrum’un Türkbükü Mahallesi sahilinde gerçekleşti. Belediye birim müdürleri ve birim sorumluları da etkinlik alanında bulunarak çalışmaları yerinde inceledi.

Etkinliğe ayrıca Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencileri de katıldı. Dalgıçlar denizde temizlik yaparken öğrenciler sahili temizledi.

Bu yılki deniz dibi temizliğinde dalgıçların su yüzüne çıkardığı atıklar ayrıştırılarak ölçümleme işlemlerinin ardından Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından kıyıdan alındı. Çalışmalar sonunda sahil; 113 kg plastik, 16 kg lastik, 130 kg cam, 97 kg tekstil ürünü, 38 kg alüminyum, 62 kg ahşap, 28 kg metal ve diğer atık olarak adlandırılan 14 kg atıktan arındırıldı.

Denizden çıkarılan şezlong, güğüm, elektrik süpürgesi ve plastik sandalye gibi atıklar dikkat çekerken; cam ve teneke olmak üzere içecek şişeleri de atıklar arasında çoğunluktaydı.

Geçtiğimiz yıl Türkbükü sahilinden 1020 kg atık çıktığını belirten yetkililer, bu yıl 3 metreküpe tekabül eden toplam 498 kg atığın çıktığını bildirdiler. Sayılar göz önünde bulundurulduğunda yarı yarıya bir azalma olduğuna, dolayısıyla insanların daha fazla bilinçlenmeye başladığına da dikkat çektiler.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan da etkinliğe katılan öğrencilere çevreye karşı daha duyarlı olunması gerektiği konusunda kapsamlı bilgiler verdi. Atıkların çevreye verdiği zararları da denizden çıkarılmış atıklardan gösterdiği örneklerle açıkladı.

2016 Deniz Dibi Temizliği Etkinlik Programı ise şöyle; 18 Mayıs-Gölköy, 25 Mayıs-Torba ve 08 Haziran Kumbahçe

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu