ÇevreGündemManşet

BODRUM YİNE BİRİNCİ

Bodrum- Mavi Bayrak2016 yılında uluslararası niteliğe sahip Mavi Bayrak Ödülüne hak kazanan plaj, marina ve yatlar açıklandı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 50 ülke arasında plaj sıralamasında 444 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Bodrum’da ise Mavi Bayraklı plaj sayısını 58’den 57’ye düşsede yine Türkiye’de en çok mavi bayraklı plaj sahibi ilçe oldu.

Yapılan açıklama doğrultusunda, Bodrum’da bir önceki yıl 6 olan mavi bayraklı yat sayısı da 3’e düştü. Mavi Bayraklı 3 marinasıyla birlikte Bodrum’un, 2016 yılında mavi bayrak sayısı 60 olarak belirlendi.

Mavi Bayrak Ödülünün en önemli özeliği, ödülün bir yıl için veriliyor olması ve her yıl sürecin yeniden başlaması. Diğer bir önemi de, çevrenin dolayısı ile doğanın korunmasını amaçlayan çevre bilinçlendirme etkinlikleri yapılmasını sağlamak. Böylece plajı kullananlar, işletmelerin personeli ve plajın yakın çevresindeki sakinlerde çevre bilinci oluşturulmasına katkıda bulunulmuş oluyor.

Özellikle yabancı turistlerin tatil yeri seçimi için öncelikli tercik ettiği Mavi Bayraklı plajlar önemli kriterlere sahip. Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılıyor. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurma zorunluluğunun yanı sıra su sporları ile yüzme alanı ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanması gerekiyor.

Ülkemizin elde ettiği bu başarı üzerine Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Rıza Epikmen yaptığı açıklaada şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için vakfımız çaba göstermektedir. Çalışmalarımızı mükafatını alıyoruz. Dünya turizm sektörü artık Mavi Bayraklı tesisleri tercih ediyor. Mavi Bayrak, tatil programı yapanların ve Tur Operatörlerinin aradığı bir eko-etikettir. Bu özelliği ile ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan Mavi Bayraklarımız ile 2016 yılında iyi bir sezon geçirilmesini dileriz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu