GündemHayatManşet

BUGÜN MİRAÇ KANDİLİ

mirac_kandili-İslam aleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek.

Miraç Kandili, üç ayların ilki recep ayının 27’nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

Hadislere göre Hz. Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret’ül münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidretü’l-Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.

Miraç kandili, bu sene 3 Mayıs Salı’yı 4 Mayıs Çarşamba’ya bağlayalan gece kutlanacak. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir.

Miraç Kandili dolayısyla bir mesaj yayınlayan Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece, nice ilahi hikmet, ilahi rahmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç kandilidir. Böylesi ilahi hikmet ve manalarla dolu bir geceyi idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Millet olarak asırlardır bu coğrafyada ırk, renk ayrımı yapmadan nasıl birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıysak; birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve her türlü ayrımcılığı bertaraf ederek millet varlığımızı devam ettirmeliyiz. Bize düşen görev, birliğimizi ve dirliğimizi korumaktır. Ülkemizin birliğini, milletimizin dirliğini bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Bu manada, bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

Öte yandan, bazı siyasiler ve yetkililerde Müslümanlar için büyük önem taşıyan bu gün için kutlama mesajı yayınladılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu