GündemManşetTurizm

İNGİLİZ ACENTACILAR BODRUM’DA

Bodrum tanıtım atağıTürkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan terör olaylarından dolayı sıkıntılı geçmesi beklenen turizm sezonu öncesi çalışmalar devam ediyor.

Fransız, İngiliz ve Çek gazetecilerin ardından Bodrum Belediyesi şimdide, İngiltere’de faaliyet gösteren bazı seyahat acenteleri ve tur operatörleri ağırlıyor.

Bodrum Trafo Kafede ağırlanan bir grup turizmci öğlen yemeğinde Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi. Yemek öncesi konuşan Başkan Kocadon, kendilerini Bodrum’da görmekten dolayı memnun olduğunu ifade etti. Bodrum turizminde İngilizlerin büyük ağırlık taşıdığını belirten Başkan Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün Bodrumlu birçok ailenin çocukları yurt dışında okuyabiliyorsa, Bodrum’da çok büyük yatırımlar oluyorsa, sağlık kuruluşları yapılıyorsa, güzel okullar yapılıyorsa bunun altında yatan nedenlerden bir tanesi turizm ve özellikle İngilizlerin Bodrum’a yapmış olduğu katkıdır” dedi.

Özellikle Gümbet bölgesinin adının İngilizler sayesinde bütün Avrupa’ya duyurulduğunu dile getiren Başkan Kocadon, Bodrum’un, Türkiye’nin dünyaya açılan bir medeniyet kapısı olduğunu herkesin burada özgürce tatilini yapabildiğini ifade etti.

Grupta bulunan Eco Turkey isimli turizm acentasının yetkilisi Ali Keskin gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan son olaylardan dolayı satış yapmakta zorlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“İngiltere’den gelenler arasında sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayı Bodrum’da turizm yapılabileceğini anlatacak doğa, kültür, tarih, safari, eko turizm ve helal turizm olmak üzere farklı turizm kollarından temsilciler var. Terörizmin ülkemizde yarattığı olumsuz imajı bu konuklarımızla Bodrum’da doğru biçimde tanıtım yaparak tedirginlikleri en az seviyeye indirmek istiyoruz” dedi.

Keskin, kendisine Türkiye’deki güvenlik endişelerini dile getiren müşterilerine, “İngiltere, Belçika, İspanya ne kadar güvenli ise Türkiye’de o kadar güvenli” cevabını verdiklerini söyledi.

Those Travel Guys Group temsilcisi Peter Foster ise yaşanan terör olaylarının ardından İngiliz turistlerin kafasında güvenlikle ilgili şüpheler oluştuğuna dikkat çekerek “Birkaç gündür Türkiye’deyiz ve güvenlikle ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle Bodrum’un yılın 12 ayı turizm yapılabilecek tatile gelinebilecek bir bölge olduğunu gördük. İngilizlerin önemli bir bölümünün tatil için Bodrum’u tercih edeceklerine inanıyorum” dedi.

Yemeğin ardından İngiltere’de faaliyet gösteren Türk ve İngiliz turizmcilere, Bodrum tanıtımı ile ilgili sunumlar yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu