GündemMagazinManşet

BODRUM’DA ÇİĞ KÖFTELİ SIRA GECELERİ…

sira geceleriBodrum Kilim Türkü Evi’nde Grup Harput ile Sıra geceleri ilgiyle izlendi. Bodrum’da türkü ziyafetine dönüşen gecede, sıra gecelerinin vazgeçilmezi olan çiğ köfte de yapıldı. Katılımcılar zaman zaman sıra gecesinde türkülere eşlik ederek gönüllerince de eğlendiler…

Grup Harput ile sıra gecelerinde Solist Hamza Bulut’un eşliğinde, Ritimde Nevzat Kırılmaz, Cümbüşte Haydar Oğul, Bağlama ’da Üstün Kayadibi ve Klarnette Ahmet Çetin’in yer aldığı Gurubun birbirinden güzel hoyrat ve gazelleri eşliğinde çiğ köfte de  yapıldı. Bodrum’da yaşayan meşhur Urfalı Mami Usta ( Mahmut Akçayı ) yine ilginç şovlarıyla dinleyiciler önünde hazırladığı 100 kişilik çiğ köfteyi geceye katılanlara ikram etti. Kilim Türkü evine gelen türkü ve gazel dostları unutulmaz bir Sıra Gecesi yaşarken, Grup Harput her ezgi sonunda büyük alkış aldı.

İşletme sahibi Bahadır Doğmuş ve Ceylan Güler Kilim Türkü evinin eski bir Osmanlı hamamı olduğunu ve buradaki akustiğin bir başka ses verdiğine değinerek; “Bodrum’da yerli yerleşik yaşayanların zamanlarını doğru değerlendirebilecekleri, eğlenip güzel eserler dinleyebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. İlk olarak bu yıl Grup Harput ile sıra geceleri düzenledik. Programımız iki gece ardarda devam etti. Ayrıca ilerleyen tarihlerde yeniden türkü dostlarına hitap edebileceğimiz geceler de düzenleyeceğiz. Bu programlarımıza tüm Bodrumlular ve Bodrum’da yaşayanlar davetlidir” dedi.

Mami Usta sıra gecesi eşliğinde köfteyi yoğururken  “Çiğ köfte Urfa’nın kış gecelerinin ara sıcağıdır, damak ve dudak keyfidir. Çiğ köfte bizim en meşhur yemeklerimizden biridir. Doyumluk değil, Tadımlıktır. Bodrum’da böylesine, güzel bir gecede eğlenerek lezzetimizi misafirlerimize tattırmaktan büyük mutluluk duydum” şeklide konuştu.

Gecenin kaliteli ve beklentilerinin üzerinde geçtiğini kaydeden Bahadır Doğmuş ve Ceylan Güler “ Grup Harput ile sıra gecelerini Bodrum’da  yaşatmak çok keyifli ve aynı zamanda güzel oldu. Düzenlenen geceye bu kadar kalabalık beklemiyorduk. İlerdeki günlerde bu gibi geceleri yapmaya ve yeni programlar koymaya devam edeceğiz” dediler. Çiğ köftelerin yoğurulduğu sıra gecesinde hoyratlar ve gazellerin yanı sıra hareketli türkülere de yer verildi. Davetlilerinde  zaman zaman masalarından eşlik ettiği türküler gece sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Program sıra geceleri ile bu gece de Kilim Türkü evinde tekrarlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu