EkonomiGündemManşet

KILIÇ DENİZ ÜRÜNLERİ 6. KEZ İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU

Kılıç Balık2015 İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç firmaya ödülleri verildi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ege Bölgesi’nin 2015 yılında gerçekleştirdiği 16.5 milyar dolarlık ihracata 5 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonu 56 firmayı ödüllendirildi. Sektörel bazda en fazla ihracat yapan şirketlerin açıklandığı törende “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller” kategorisinde, Kılıç Deniz Ürünleri AŞ’ye bağlı KLC Gıda açık ara farkla birinci oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törende, ihracat şampiyonu firmalar ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın elinden aldı.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, törende yaptığı konuşmada, Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nin bu yıl 12. kez düzenlendiğini belirtti. Ünlütürk, küresel kriz ortamında Türkiye’ye döviz kazandıran binlerce üyeleri arasında yıldızı daha parlayan üyelerini ödüllendirmeyi gelenek haline getirdiklerini kaydetti.

Sektöründe 2010 yılından bu yana ihracat birinciliğini kimseye kaptırmayan KLC Gıda, 2015’te gerçekleştirdiği 114 Milyon Dolar FOB tutarındaki ihracatıyla liderliğini 6. yılda da sürdürmüş oldu.

Dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz, Türkiye’de vergi ve ihracatta sektörünün lideri konumunda yer alıyor. Kılıç, çeyrek asırlık profesyonel deneyimi ile kurulduğu tarihten bu yana Türk akvakültür sektöründe faaliyet gösteriyor ve oluşturduğu tam entegrasyon ile sürdürülebilir bir üretim gerçekleştiriyor.

Üretiminin yüzde 70’ini 40’dan fazla ülkeye ihraç eden ve tam entegre tesislerinde en ileri teknolojilerle üretim yaparak 2 bine yakın kişiye istihdam sağlayan Kılıç’ın üretiminin yüzde 30’u iç pazara sunuluyor. Türkiye’de satılan balıkların da yüzde 40’ı Kılıç markasını taşıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu