EğitimEkonomiGündemManşet

NPL EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Bodrum Ticaret Odası (BODTO)Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından, düzenli olarak yürütülen eğitim çalışmaları, 2014-2017 yılları Stratejik Planı kapsamında devam ediyor.

Bodrum’daki bazı turizm tesislerinin ilgili departman yetkililerinin katıldığı eğitimin bugünkü konusu NLP yani
Nörolinguistik  Programlama oldu. BODTO Konferasn salonunda sabah saatlerinde başlayan programın konuşmacısı özel bir şirkette eğitmenlik yapan Melike Ural Güntan yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“NLP’nin olmazsa olmazları var özellikle iş hayatında çok fazla kullanılıyor. Günlük hayatımızda bunu nasıl kullanabileceğimizi, insanların iletişim kurarken satış yaparken çok fazla kullandıkları teknikleri anlatıyoruz” dedi.

NLP, insanın  dünyayı  nasıl  içselleştirdiğini  ve  bu  içselleştirme sürecinde  nasıl  kontrolü  ele  alabileceğini  öğreten  bir  metodoloji olarak tanımlanıyor. Kısaca  insan  duygularını yönetebilir ve böylece davranışlarını da daha etkili yönlendirebilir.

Yaklaşık 6 saat süren eğitimde, NLP  sayesinde  çalışanlar  öz motivastasyonu  dışarıdan  supervizyon  olmadan  sürekli  hale getirebilicekleri, iş yeri ortamı ne  kadar stresli olursa olsun iç huzurun korunabileceği, müşterilerini ve çalışma arkadaşlarını ikna etmede ya da yönlendirmede daha güçlü modeller kullanabileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu