ÇevreGündemHayatManşet

PATLAMADA ŞEHİT OLANLAR ANISINA FİDAN DİKTİLER

Bodrum Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları (BOTÜM) Derneği,Bodrum Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları (BOTÜM) Derneği, geçtğimiz günlerde Ankara’da yaşanan terör saldırısında şehit olanlar anısına fidam dikimi gerçekleştirdi.

Ankara’da yaşanan haince patlamada yaşamlarını yitiren ODTÜ öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Barış ile orada yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlar için gerçekleştirilen etkinlikte 280 çam fidanı dikildi.

Bodrum Orman İşletme Şefliği ve Bodrum Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, geğitimiz yıl Haziran ayında Kızılağaç Mevkiinde yanan 1,5 dönümlük arazide yapıldı.

Fidan dikimi öncesinde Orman İşletme Şefliği görevlileri tarafından dernek üyelerine nasıl fidan dikileceği gösterildi. BOTÜM üyeri daha sonra ellerine aldıkları küreklerle fidanları toprakla buluşturdular.

Yanan araziyi akıllı orman projesi ile yeniden ağaçlandırdıklarını ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Süha Sevük şunları söyledi:
“Burada yanmış bir orman parçası duyduk ve Bodrum mezunlar derneği olarak, Bodrum’daki ODTÜ’lüler mezunlar derneği olarak bu geleneğimizi Bodrum’da da sürdürmeye karar verdik. Dolayısıyla çok güzel bir alan burası. Ümit ediyorum 5-10 sene içerisinde burada çok güzel bir orman göreceğiz” dedi.

Patlamada hayatını kaybeden öğrencilerin anısına fidanları diktiklerini ifade eden Sevük gözleri dolu bir vaziyette şunları söyledi:
“O bizim çok büyük bir acımız. İki tane öğrencimizi maalesef kaybettik. Bundan önceki olaylarda da iki öğrencimizi kaybetmiştik. Çok üzgünüz tabi, pırıl pırıl öğrenciler. Aklıma geldikçe kötü oluyorum yani ben bunları çok yıllarca yaşadım. O öğrencilerin cenazelerini kaldırmak, aileleriyle konuşmak çok çok kötü şeydir. Allah bir daha göstermesin bize. Bu ormanda onların anılarına olmuş oldu” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu