GündemKültür SanatManşet

KÜLTÜR SANAT MECLİSİ GENEL KURULU YAPILDI

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat MeclisiBodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi seçimsiz olağan genel kurulunu Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu mazereti nedeni ile katılamadığı seçimsiz olağan genel kuruluna Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal İşler Koordinatörü Mehmet Kocair’in yanı sıra Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve aynı zamanda konseyin Kültür Sanat meclisi koordinatörü Rezzan Şebin, meclis temsilcileri Nuran Yüksel, Ender Güzey, çalışma gurubu başkan ve üyelerinden oluşan yaklaşık elli kişi katıldı.

Saat 14.00’te saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurula divan seçimi ile devam edildi. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu’nun mazereti nedeni ile katılamadığı genel kurula yolladığı mesaj okundu. Mesajda; hayatın her alanında örgütlenerek yerel demokrasinin “katılımcılık, yönetişim ve yerindenlik” ilkelerini hayata geçirmenin önemine vurgu yer aldı.

“Kültür Sanat Meclisinden Bir Üye Belediye Toplantılarına Katılmalı”…

Toplantıda bir konuşma yapan Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal İşler Koordinatörü Mehmet Kocair “Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un desteklerini esirgemediği, bu kadar değerli sanatçılarımızın, konularında uzman ve kariyer sahipleri insanlarımızdan oluşan meclisinizin yaptığı değerli çalışmaları yakından takip etmekle kalmıyor, elimizden geldiğince belediye olarak sorunlarınızı çözmeye çalışıyoruz. Ve bir yıllık süre içinde, yürütme kurulunuzla yaptığımız toplantılardan da çıkan sonuç şu ki, Belediye Kültür Komisyonuna Kültür Sanat Meclisinizden en az bir kişinin katılması sağlanmalı” dedi.

“Ticari Amaçlı Projelerle Emek, Bütçe ve Zaman Kaybı Yaşamak İstemiyoruz”…

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi adına konuşan Nuran Yüksel, yapılacak çalışmalarda doğru projeler oluşturulması gerektiğine değinirken, ticari amaçlı projelerle emek, zaman ve bütçe kaybı yaşamak istemediklerini kaydetti. Yüksel sözlerine şöyle devam etti “Bilindiği gibi her ay belediyenin kültür ve sosyal işler birimi ile periyodik toplantılarımız devam etmektedir. Sorunlar ve taleplerimiz iletilmekle beraber birçoğunun yerine gelmediğini ya da gelemediğini bazen üzülerek hala izlemekteyiz. Ancak bu çalışmaların uzun soluklu bir yol olduğunun bilincinde olarak sabırla, özveri ile yoğun emek sarf ederek gönüllü çalışmalarımızı ve diyaloğumuzu sürdürmeye devam ediyoruz. Çünkü bireysel küçük özel guruplar olarak organize edilecek her türlü kültür sanat etkinliklerine saygı duyuyoruz. Ancak sürdürülebilirliği olmayan, ticari amaçlı projelerle emek, bütçe ve zaman kaybı yaşatmak istemiyoruz. Kurumsal yapının şemsiyesi altında kültür meclisinin bilgisi ve onayıyla STK’ların ve kurumların en büyük katılımcı destekleriyle projelerin anlam kazanacağını ve halkın desteğini alacağına inanıyoruz.”

Alazeytin’de yaşamını sürdüren Heykeltraş Ender Güzey ise , meclisin çalışmalarının Bodrum Belediyesi tarafından ciddiye alınması gerektiğini , gönüllüler olarak görüş ve öneri sunmaya her zaman hazır olduklarını ve bunun Bodrum kültür ve sanatına katkıda bulunacağını ve değerinin kalitesinin artacağını vurguladı.

“Bodrum Kültür Kompleksi” Ön Çalışması Şubat Sonunda Bitiyor…

Şubat sonunda bitmesi öngörülen “Bodrum Kültür Kompleksi” ile ilgili çalışmaların da son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Kültür Sanat meclisi koordinatörü Rezzan Şebin, “Belediye bünyesindeki Kalite Yönetim Birimi, Etüt Proje Birimi, Kültür Sanat Koordinatörü Mehmet Kocair ve Meclisimizin eş temsilcileri, konuyla ilgili ve alanında uzman meclis üyelerimizle birlikte bir çalışma grubu oluşturulmuştuk. Mimarlar Odası ve mimar arkadaşlarımız da konuya dahil olarak, ön projenin maliyet, teknik gereksinimler çalışmaları başlamıştır. Şubat sonunda bitmesi öngörülen çalışma, Başkan Mehmet Kocadon’a sunulacak” dedi.

Türkiye’de Kkent Konseyleri içinde sadece Bodrum kent Konseyi bünyesinde yer alan Kültür ve Sanat Meclisi tabandan gelen ihtiyaçtan dolayı kurulmuştu. Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Seçimsiz Olağan Genel Kuruluna yapılan ve hedeflenen etkinliklerin sunumu ile devam edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu